, 2021/8/7
Szívdöglesztő, egészséges és szuper egyszerűen elkészíthető, ezek a gyors burritók remek vacsora vagy másnapi ebéd!
Terméshozam: 4 adag
Előkészítési idő: 0 óra 15 perc
Főzési idő: 0 óra 20 perc
Teljes idő: 0 óra 35 perc
Hozzávalók
1 evőkanál olívaolaj
1/2 sárga hagyma, apróra vágva
2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
Kosher só
8 oz. szeletelt gomba
1 evőkanál chilipor
1 (15 unciás) doboz fekete bab, leöblítve
1/4 c. csirkealaplé
1 evőkanál friss lime levet
4 burrito-méretű lisztes tortilla, felmelegítve
1 c. főtt rizs, felmelegítve
4 c. lazán csomagolt friss bébispenót
Kívánatos feltét: reszelt Cheddar vagy Monterey Jack, tejföl, koriander, salsa és guacamole a rétegezéshez és díszítéshez.
Útmutató
Melegítsük fel az olajat egy kis serpenyőben közepes lángon. Adjuk hozzá a hagymát és a fokhagymát. Ízesítsük sóval. Főzzük, időnként megkeverve, amíg megpuhul, 4-6 percig. Adjuk hozzá a gombát, és időnként megkeverve főzzük, amíg a gomba levet ereszt és megpuhul, 4-6 percig. Adjuk hozzá a chiliport, és kevergetve főzzük, amíg elkezd sötétedni, 30 másodperctől 1 percig. Adjuk hozzá a babot és a húslevest, és főzzük, néhány babot egy fakanál hátuljával pépesítsünk, amíg a folyadék kissé besűrűsödik, és a bab meleg lesz, 1-2 percig. Keverjük bele a lime levét, és ízesítsük sóval.
Kanalazzuk a rizst, a babkeveréket, a spenótot és a kívánt feltétet a tortillák közepére, egyenletesen elosztva. Hajtsa befelé a tortillák rövid végeit a töltelék felé (ez megakadályozza, hogy a töltelék kifolyjon az oldalukon). Hajtsa az egyik hosszú oldalát a töltelék fölé. Tegye az ujjait a hajtásra, a tortillát a töltelék fölé tartva, és nyomja a szélét a töltelékhez, hogy a hajtás szorosan záródjon, majd tekerje össze a burritót. Tálaljuk extra reszelt Cheddar vagy Monterey Jack, tejföl, koriander, salsa és guacamole mellé.