, 2021/8/8

A legegyszerűbb módja a steak légsütőben való elkészítésének Steak. Ez egyike azoknak a vacsoráknak, amelyek egyszerre egyszerűek és dekadensek. Mi lehetne ennél jobb? Ha még egyszerűbbé szeretné tenni a hétköznap esti steak-vacsorát, akkor kihagyhatja a grillezést vagy akár a füstös, fröccsenésre hajlamos serpenyőt, és egyszerűen megsütheti a steaket a legjobb minőségű légsütőben. Ez a módszer csont nélküli marhahúsdarabokkal működik a legjobban, és általában olyan húst szeretne, ami nem túl nagy a tálcára.

 könnyű  steak

Ha azonban igazán jó steaket szeretne, és van ideje egy kis előre tervezésre, próbálja meg szárazra tapogatni, megsózni, és hagyja a hűtőszekrényben ülni 1-24 órán át. Ez időt ad a steaknek, hogy magába szívja a sót, így a marhahús belülről fűszereződik, és sokkal puhább és finomabb lesz! Most már csak egy jó köretre van szükséged. Mivel a légsütőd már forró, talán légsütős hasábburgonya!

Hozzávalók

2- 8 unciás csont nélküli steak (például felső szűzpecsenye, New York strip, rib eye)

1 evőkanál kóser só

Canolaolaj

Útmutató

Helyezzen egy drótrácsot egy peremezett sütőlapra. Fűszerezze a steaket sóval, és helyezze az előkészített rácsra. Hűtjük legalább 1 órán át, de igény szerint akár 24 órán át is. Ellenkező esetben közvetlenül a sütés előtt sózzuk meg a steakeket.

Melegítse elő a légsütőt 400°F-ra 2-3 percre. Enyhén kenje meg a drótkosarat. Rendezze a steakeket az előkészített kosárba, ügyelve arra, hogy a levegőnek elegendő hely maradjon a keringéshez. Süssük 6 percig, majd fordítsuk meg, és süssük a kívánt átsütési fokig, 5-7 percig, ha közepesre szeretnénk sütni.