, 2023/2/16

KÉT másolós receptünk van. És bár imádjuk a vegán Crunchwrap-et, még mindig különleges helyet foglal el a szívünkben az eredeti, húsimádó változat.

Házi készítésű Crunchwrap Supreme

Ez a hagyományos Crunchwrap másolat a Taco Bell ikonikus kínálatának minden fő összetevőjét tartalmazza: fűszerezett darált marhahús, nacho sajtmártás, saláta, paradicsom, tejföl, és ami a legfontosabb, egy ropogós tostada héj!

A mi tippünk? Ha a tortillákat merevnek érzed a kényelmes hajtogatáshoz, tedd őket egy tányérra, locsolj rájuk néhány csepp vizet, tegyél a tetejükre egy másik tányért, és 10 másodpercig mikrózd őket. Ez enyhén megpárolja a tortillákat, így rugalmasabbá és könnyebben feltekerhetővé válnak.

Összetevők

1 font darált marhahús

1 teáskanál chilipor

1/2 teáskanál őrölt paprika

1/2 teáskanál őrölt kömény

Kosher só

Frissen őrölt fekete bors

8 nagy lisztes tortilla

1/2 c. nacho sajtmártás

4 tostada héj

1 c. tejföl

2 c. aprított saláta

1 c. apróra vágott paradicsom

1 c. reszelt cheddar

1 c. reszelt Monterey Jack

1 evőkanál növényi olaj

Útmutató

1. lépés

Egy nagy tapadásmentes serpenyőben közepes lángon keverjük össze a darált marhahúst és a fűszereket, majd sózzuk és borsozzuk. Főzzük a húst fakanállal szétzúzva, amíg már nem lesz rózsaszínű, kb. 6 percig. Vegyük ki a húst egy tálba, és tegyük félre. Csöpögtesse le a zsírt, és törölje tisztára a serpenyőt.

2. lépés

Rakjunk egymásra 4 nagy lisztes tortillát, és helyezzünk a közepére egy tostadahéjat. Egy metszőkés segítségével a héj szélein végighúzva vágjunk 4 kisebb lisztes tortillát.

3. lépés

Készítsünk Crunchwraps-t: Adjon egy kanál darált marhahúst a maradék 4 nagy lisztes tortilla közepére, hagyjon bő keretet a hajtogatáshoz. Mindegyikre csöpögtesse rá a sajtmártást, majd helyezzen rá egy tostada-héjat. Kenjen tejfölt minden héjra, majd a tetejére salátát, paradicsomot és sajtokat. Helyezze a tetejére a kisebb lisztes tortilla kivágásokat, és szorosan hajtsa a nagy tortilla széleit a közepük felé, így redőket képezve. Gyorsan fordítsa meg a Crunchwraps-okat, hogy a redők alulra kerüljenek, és együtt maradjanak.

4. lépés

Ugyanabban a serpenyőben közepes lángon hevítsd fel az olajat. Tedd bele a Crunchwrap-et a varrással lefelé, és süsd, amíg a tortilla aranyszínű nem lesz, oldalanként 3 percig. Ismételd meg ezt a többi Crunchwrappel.