, 2023/2/16

Amikor steakre vágyunk, mindig ezt az ételt akarjuk elkészíteni. Gyorsan összeáll, és tele van ízekkel. Elfelejteti velünk, hogy a csirke valaha is létezett.

Krémes steak fettuccine

Ha tészta nélkül szeretnéd a steaket, ajánlom a Cajun vajas steaket. Készítetted ezt a randi estére, és beleszerettél az ételbe?

4 adag

Elkészitési idő: 10 perc

Összes idő: 30 perc

Hozzávalók

Kosher só

12 oz. fettuccine

1 font szűzpecsenye

2 evőkanál növényi olaj

Frissen őrölt fekete bors

2 evőkanál vaj

2 gerezd fokhagyma, apróra vágva

2 evőkanál liszt

2 c. tej

1/2 cs. frissen reszelt parmezán

1 evőkanál frissen vágott petrezselyemzöldet

1 1/2 cs. félbevágott cseresznyeparadicsom

4 cs. bébispenót

2 evőkanál balzsamecetes máz (1/3 c. balzsamecet kb. 10 percig párolva)

Útmutató

1. lépés

Egy nagy fazék forrásban lévő sós vízben főzzük a tésztát al dente-re a csomagoláson található utasítások szerint. A tésztavizet lecsepegtetés előtt félretesszük ½ csésze tésztavizet. Tegyük vissza a tésztát a fazékba.

2. lépés

Kenjük be a steak mindkét oldalát olajjal, és fűszerezzük bőségesen sóval és borssal. Egy nagy serpenyőben, közepes-magas hőfokon, süssük a steaket a kívánt átsütöttségig, oldalanként 4 percig, ha közepesen átsült. Tegyük át egy tányérra, és hagyjuk pihenni 10 percig. Vékonyan szeletelje fel a steaket.

3. lépés

A serpenyőben közepes lángon olvasszuk meg a vajat. Adjuk hozzá a fokhagymát, és pirítsuk, amíg megpuhul és illatos lesz, 1-2 percig. Keverjük bele a lisztet, és főzzük még 1 percig, majd lassan adjuk hozzá a tejet, keverjük fel, hogy a csomókat feloldjuk, és főzzük, amíg besűrűsödik, 5 percig. Adjuk hozzá a parmezánt és a petrezselymet, majd sózzuk és borsozzuk. Adjuk hozzá a paradicsomot, és főzzük, amíg szétpattan, 2-3 percig.

4. lépés

Adjuk hozzá a főtt tésztát és ¼ csésze tartalék tésztavizet a serpenyőbe, és forgassuk össze, szükség szerint adjunk hozzá még tésztavizet. Adjuk hozzá a spenótot, és forgassuk meg, amíg megfonnyad.

5. lépés

A tetejére szeletelt steaket teszünk, és meglocsoljuk balzsamecetes mázzal.

Jó étvágyat.