, 2021/8/6

A tonhalas tésztás ragu tökéletes olyan estékre, amikor nem akarsz vásárolni menni, vagy nem akarsz pénzt költeni elvitelre. Többnyire éléskamrai alapanyagokból készül, így könnyen kéznél van minden, ami az elkészítéséhez szükséges.

 rakott tészta

Rengeteg recept ajánlja a friss szósz elkészítését tejszínből és gombából, de mi itt ragaszkodunk a sűrített gombaleves konzervekhez. Ennek az ételnek az a lényege, hogy egyszerre finom és egyszerű. És mi ezt meg is tartjuk!

Elkészítési idő: 0 óra 20 perc

Teljes idő: 0 óra 30 perc

Hozzávalók

6 oz. tojásos tészta

2 (4 unciás) tonhalkonzerv vízben

1 evőkanál repceolaj

1 kis hagyma, kockára vágva

2 zellerszár, kockára vágva

Kosher só és frissen őrölt fekete bors

2 (10 unciás) doboz sűrített gombakrémleves-konzerv

2 c. aprított éles Cheddar sajt (kb. 8 oz.)

1 c. fagyasztott borsó

4 oz. zúzott burgonya chips

Útmutató

Melegítsük elő a sütőt 450°F-ra. Főzzük meg a tojásos tésztát a csomagolás utasításai szerint. Tegyünk félre 1/2 csésze főzővizet, szűrjük le és tegyük vissza a fazékba. Keverje bele a levest és legfeljebb 1/2 csésze félretett főzővizet, egyszerre 1 evőkanálnyit, amíg el nem éri a kívánt állagot.

Közben egy kis serpenyőben közepes lángon hevítse fel az olajat. Adja hozzá a hagymát és a zellert. Fűszerezze sóval és borssal. Főzzük, időnként megkeverve, amíg a zöldségek megpuhulnak, 5-7 percig. Adja a zöldségeket, a sajtot, a tonhalat és a borsót a tésztával együtt a fazékba, és keverje össze. Tegyük át egy 9 x 13 hüvelykes tepsibe, és szórjuk meg burgonyachipsszel.

Süssük, amíg a teteje megbarnul, 8-10 percig. Forrón tálaljuk.