, 2021/8/8

Felnőtt- és gyerekbarát, ez a szórakoztató tésztaétel rengeteg sült lazaccal, friss tavaszi borsóval és rengeteg ízletes kaporral büszkélkedhet. A maradékból (ha marad belőle!) pedig finom ebédet készíthetünk.

 tészta lazaccal

Ez a vajas-fehérboros mártással bevont ízletes étel a tészta primavera friss változata, sült lazaccal és csípős angol borsóval.

Adagolás: A készítményt a következő ételekből áll: - A borsó és a sárga húsok a következőekből készülnek: 6-8 adag

Teljes elkészítési idő: 0 óra 30 perc

Hozzávalók

Főzőspray

12 oz. lazacfilé, bőr nélkül

1 tk. egész koriander, összetörve

Kosher só és frissen őrölt fekete bors

1 lb. cavatappi vagy más rövid tészta

8 oz. friss vagy fagyasztott angol borsó

4 evőkanál sótlan vaj, darabokra vágva

1/2 sárga hagyma, apróra vágva

1/2 c. száraz fehérbor

3 evőkanál friss kapor, tépve

Útmutató

Melegítsük elő a sütőt 350°F-ra. Enyhén kenjünk ki egy kis tepsit. Fűszerezzük a lazacot korianderrel, sóval és borssal. Süssük az előkészített sütőlapon, amíg átsül, 13-15 percig. Tegyük át egy tányérra. Hűtsük ki teljesen, majd pelyhesítsük nagy darabokra.

Közben főzzük meg a tésztát a csomagolás utasításai szerint, az utolsó 1-4 percben adjuk hozzá a borsót (ha fagyasztottat használunk). Tartalékoljunk 1 csésze főzővizet; szűrjük le. Tegyük vissza a tésztát a fazékba.

Olvasszunk fel 2 evőkanál vajat egy nagy serpenyőben közepes lángon. Adjuk hozzá a hagymát, és fűszerezzük sóval és borssal. Főzzük időnként megkeverve, amíg megpuhul, 6-8 percig. Adjuk hozzá a bort, és főzzük sziruposra, 3-4 percig. Adjuk hozzá a tésztát és 1/2 csésze tartalék főzővizet. Forraljuk fel. Vegyük le a tűzről, és keverjük bele a maradék 2 evőkanál vajat (ha szükséges, adjunk hozzá még főzővizet, hogy mártást kapjunk). Óvatosan forgassa bele a kaprot és a lazacot.