, 2021/8/8

Javasoljuk, hogy fagyasztott garnélarákot vásárolj, amelyet általában 10-15 perc alatt felolvaszthatsz egy tál hideg vízben. Hacsak nem a kikötőből vásárolja, a legtöbb garnélarákot amúgy is a hajón fagyasztják le.

scampi garnélarák

Ez a légsütőben elkészített recept mindössze tizenöt percet vesz igénybe, így még ha fagyasztott garnélarákkal kezdjük is, körülbelül fél óra alatt az asztalra kerülhet a vacsora. Ez kevesebb idő, mint amennyi idő alatt egy pizzát kiszállítanak!

Hozzávalók

3 gerezd fokhagyma

1/2 font. felolvasztott óriás garnélarák, hámozva és kibelezve

1 evőkanál olívaolaj

1 tk. kóser só, plusz frissen őrölt fekete bors ízlés szerint

Útmutató

Reszeljük a fokhagymát egy mikró reszelővel egy tálba. Adjuk hozzá a garnélarákot, az olajat, a sót és a borsot. Keverjük össze, és tegyük félre.

Melegítse elő a légsütőt 400°F-on legalább 4 percig. Adja hozzá a garnélarákot, és főzze, amíg éppen csak átsül, 6-8 percig. Tálalás előtt legalább 5 percig hagyjuk hűlni a garnélákat.