, 2022/7/1

Könnyű volt elkészíteni. Egyetlen tanács: vegyük lejjebb a hőfokot, amikor a hagymát a vajhoz adjuk, különben megég! Ez sokoldalú, ahogy ettem, azon gondolkodtam, hogy mi mindent adhatnék hozzá: kockára vágott sonkát, burgonyát, fűszerezetlen krutont, morzsolt szalonnát stb.

cream cheese soup

Ez egy győztes! Használj kiváló sajtot, ami megéri a plusz néhány fillért. Alacsony nátriumtartalmú húslevest is használtam, mivel a sajt hajlamos egy kicsit sós. Bármikor adhatsz hozzá több sót, ha szeretnéd, de jobb, ha alacsonyan kezded és feljebb dolgozol! Köszönöm a fantasztikus levest, ami méltó a társasághoz!

Krémes Cheddar sajtleves

Hozzávalók

Az eredeti recept 6 adagot ad

Hozzávalók ellenőrző listája

¼ csésze vaj

1 hagyma, apróra vágva

¼ csésze liszt

3 csésze csirkeleves

3 csésze tej

1 font aprított Cheddar sajt

Utasítások

1. lépés

Egy 3 literes serpenyőben közepes-magas hőfokon olvasszuk meg a vajat vagy a margarint. Adjuk hozzá a hagymát, és főzzük puhára, kb. 5 percig. Keverjük bele a lisztet, és addig főzzük, amíg a liszt el nem keveredik a hagymás keverékkel.

2. lépés

Adjuk hozzá a csirkelevest, és főzzük állandóan kevergetve, amíg a keverék kissé besűrűsödik. Adjuk hozzá a tejet, és állandóan kevergetve melegítsük éppen csak forráspontig.

3. lépés

Fedett turmixgépben, közepes sebességen, egyszerre a leveses keverék kb. 1/4 részét simára turmixoljuk. Tegyük vissza a lábasba, és közepes lángon melegítsük éppen csak forrásig. Vegyük le a tűzről.

4. lépés

Drót habverővel vagy merőkanállal keverjük bele a sajtot, amíg megolvad. Ha a sajt nem olvad el teljesen, főzzük nagyon alacsony hőfokon kb. 1 percig, folyamatosan kevergetve.

Burgonya és krémsajt leves

Hozzávalók

1-2 evőkanál olívaolaj

2-3 mogyoróhagyma

3-4 gerezd fokhagyma

2 burgonya

2 ½ csésze csirke- vagy zöldségalaplé

4 uncia krémsajt

¼ teáskanál cayenne

só és bors ízlés szerint

zöldhagyma, szalonna vagy reszelt sajt a tálaláshoz

Útmutató

Vágjuk fel a mogyoróhagymát, és távolítsuk el a papírszerű héját. Daráljuk fel a fokhagymát. Hámozza meg és kockázza fel a burgonyát.

Egy közepes méretű lábasban/serpenyőben közepes lángon melegítsük fel az olívaolajat. Pároljuk a mogyoróhagymát 2-3 percig, amíg barnulni kezd.

Ezután adjuk hozzá a fokhagymát, és főzzük még egy percig. Ezután adjuk hozzá a burgonyát. Ízesítsünk mindent egy kis sóval és borssal, valamint a cayenne-i csillaggal.

Öntsd hozzá a húslevest, kapcsold a hőfokot alacsonyra, és főzd 18-20 percig, vagy amíg a burgonya a keverőkanál oldalával könnyen szétnyomható.

Adjuk hozzá a krémsajtot, és turmixoljuk a levest selymesen simára. Ezt megteheti merülőmixerrel vagy adagokban turmixgépben (csak óvatosan, amikor a forró folyadékot átveszi). Kóstolja meg, és ízesítse további sóval és borssal, ha szükséges.

A tetejére zöldhagymát, baconszeleteket és reszelt cheddar sajtot szórjon - vagy amit csak szeretne a leves tetejére tenni.

Kolbászos parmezános sajtkrémleves

A kolbászos parmezános krémsajtleves összetevőinek listája

1 font (450 g) olasz kolbász

1/2 közepes hagyma, vékonyan felszeletelve

1 evőkanál fokhagymapor (vagy 3 gerezd fokhagyma, apróra vágva)

1 (8 oz - 225 g) doboz paradicsompüré

1 teáskanál olasz fűszer

Só és frissen törött fekete bors

4 közepes méretű római paradicsom, kockára vágva (vagy 1 kis doboz apró kockára vágott paradicsom)

1/2 csésze (4 uncia) krémsajt

1 csésze (250 ml) csirkeleves

1 csésze tejszín

1/4 csésze parmezán sajt

Friss apróra vágott petrezselyem, a díszítéshez

Útmutató

1. A kolbászos parmezános krémsajtleves elkészítéséhez: Kapcsolja az Instant Potot pároló üzemmódba. Hagyja felmelegedni, majd adja hozzá az olívaolajat és a hagymát, és főzze kissé puhára.

2. Add hozzá a kolbászhúst, törd szét egy spatulával, és főzd addig, amíg már nem rózsaszínű, gyakran kevergetve, hogy ne ragadjon a betéthez. Nyomd meg a CANCEL gombot, hogy leállítsd az Instant Pot párolási üzemmódját.

3. Add hozzá a darált paradicsomot, a paradicsomkockákat, a fokhagymaport, a sót, a borsot, az olasz fűszereket, a krémsajtot és a csirkelevest. Adj egy gyors keverést, hogy minden összekeveredjen.

4. A kolbászleves főzéséhez tedd a fedelet az Instant Potra, zárd le, és győződj meg róla, hogy a szellőzőnyílás ZÁRÓ állásban van. Nyomd meg a FELHŐFŐZÉS gombot 5 percig. Amikor a nyomásfőzés befejeződött, végezzen egy gyors kiengedést, majd óvatosan vedd le a fedelet, és nyomd meg a CANCEL gombot az Instant Pot kikapcsolásához.

5. Keverd a tejszínt és a parmezán sajtot a kolbászleveshez. Osszuk szét a kolbászos parmezános krémsajtlevest tálkákba, díszítsük friss apróra vágott petrezselyemmel és még több parmezánnal; majd azonnal tálaljuk. Jó étvágyat!