, 2021/8/10

Dobja fel a hétköznap esti vacsorát ezzel a gyors és egyszerű csirkés recepttel.

 csirkecomb paprikával

Cal/Serv: 400

4adag

Elkészítési idő: 0 óra 20 perc

Teljes idő: 0 óra 20 perc

Hozzávalók

1 1/4 c. alacsony nátriumtartalmú csirkeleves

1 doboz sült fokhagymás-olívaolajos kuszkusz

2 teáskanál növényi olaj

6 nagy, bőrös, csontos csirkecomb

1 1/2 teáskanál kóser só

3/4 teáskanál frissen őrölt bors

3 közepes méretű színes paprika

1/2 közepes méretű édes hagyma

2 gerezd fokhagyma

Caper Salsa Verde

1/4 c. friss petrezselyem

1/4 c. friss bazsalikom

1 zöldhagyma

1/4 c. extra szűz olívaolaj

2 evőkanál kapribogyó

1 1/2 evőkanál friss citromlé

bors

Útmutató

Melegítsük elő a sütőt 425 fokra. Forraljuk fel a húslevest egy 12 hüvelykes öntöttvas serpenyőben. Öntsük a kuszkuszra egy közepes tálban; fedjük le és tegyük félre.

Melegítsük fel az olajat a serpenyőben közepes-magas hőfokon, amíg nagyon forró nem lesz. Szórjuk meg a csirkét sóval és borssal. Tegye a csirkét a bőrével lefelé a serpenyőbe, és süsse 10 percig, vagy amíg a bőre megbarnul és ropogós lesz. Fordítsa meg a csirkét, és süsse 4 percig. Tegye át a csirkét egy tányérra; dobja el a lecsöpögő zsiradékot.

Párolja a paprikát és a következő 2 hozzávalót 3 percig. Rendezze a csirkét a paprika tetejére, bőrös felével felfelé. Süssük 425 fokon 10 percig, vagy amíg megsül.

A kuszkuszt villával felverjük. Tálaljuk a csirkét és a paprikát a kuszkuszon, és a tetejére tetszés szerinti mennyiségű salsát adjunk.

Keverje össze a petrezselymet, bazsalikomot, zöldhagymát, olívaolajat, kapribogyót és citromlevet. Ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük.