, 2021/8/10
Dobja fel a hétköznap esti vacsorát ezzel a gyors és egyszerű csirkés recepttel.
Cal/Serv: 400
4adag
Elkészítési idő: 0 óra 20 perc
Teljes idő: 0 óra 20 perc
Hozzávalók
1 1/4 c. alacsony nátriumtartalmú csirkeleves
1 doboz sült fokhagymás-olívaolajos kuszkusz
2 teáskanál növényi olaj
6 nagy, bőrös, csontos csirkecomb
1 1/2 teáskanál kóser só
3/4 teáskanál frissen őrölt bors
3 közepes méretű színes paprika
1/2 közepes méretű édes hagyma
2 gerezd fokhagyma
Caper Salsa Verde
1/4 c. friss petrezselyem
1/4 c. friss bazsalikom
1 zöldhagyma
1/4 c. extra szűz olívaolaj
2 evőkanál kapribogyó
1 1/2 evőkanál friss citromlé
só
bors
Útmutató
Melegítsük elő a sütőt 425 fokra. Forraljuk fel a húslevest egy 12 hüvelykes öntöttvas serpenyőben. Öntsük a kuszkuszra egy közepes tálban; fedjük le és tegyük félre.
Melegítsük fel az olajat a serpenyőben közepes-magas hőfokon, amíg nagyon forró nem lesz. Szórjuk meg a csirkét sóval és borssal. Tegye a csirkét a bőrével lefelé a serpenyőbe, és süsse 10 percig, vagy amíg a bőre megbarnul és ropogós lesz. Fordítsa meg a csirkét, és süsse 4 percig. Tegye át a csirkét egy tányérra; dobja el a lecsöpögő zsiradékot.
Párolja a paprikát és a következő 2 hozzávalót 3 percig. Rendezze a csirkét a paprika tetejére, bőrös felével felfelé. Süssük 425 fokon 10 percig, vagy amíg megsül.
A kuszkuszt villával felverjük. Tálaljuk a csirkét és a paprikát a kuszkuszon, és a tetejére tetszés szerinti mennyiségű salsát adjunk.
Keverje össze a petrezselymet, bazsalikomot, zöldhagymát, olívaolajat, kapribogyót és citromlevet. Ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük.