, 2021/8/10

Paradicsom, bazsalikom és olvasztott mozz feljavítja a burgonyaszeleteket a maximumra.

burgonya ék Nachos

A töltött burgonyás nachos olaszos kezelést kap érett paradicsommal, mozzarella sajtkeverékkel és friss bazsalikommal.

4 adag

Hozzávalók

1 (24 unciás) csomag fagyasztott rozmaringos-fokhagymás sütősült krumpli

1 szeletelt cukkini

3 szelet apróra vágott szalonna

2 (8 uncia) csont nélküli, bőr nélküli csirkemell

1 teáskanál olasz fűszer

Kosher só és fekete bors

2 evőkanál olívaolaj

1 1/2 c. aprított olasz ötsajtos keverék

1 pt. Szőlőparadicsom, félbevágva

1 gerezd apróra vágott fokhagyma

2 teáskanál balzsamecet

1/3 c. tépett friss bazsalikomlevelek

Útmutató

Melegítsük elő a sütőt 475°F-ra. Süssük a rozmaringos fokhagymás sütősültet, a cukkinit és a szalonnát egy rétegben egy enyhén kizsírozott tepsiben, egyszer megkeverve, 15 percig.

Közben fűszerezze a csirkemellet olasz fűszerrel, valamint kóser sóval és fekete borssal. Közepes serpenyőben, közepes-magas hőfokon, 1 evőkanál olívaolajban süssük, amíg átsül, 5-6 percig oldalanként; vágjuk fel. Tolja a burgonyát a tepsi közepére, és tegye a tetejére a feldarabolt csirkét és az olasz ötsajtos keveréket. Süssük, amíg a sajt megolvad, 3-4 percig.

Közben dobja össze a szőlőparadicsomot, a fokhagymát, 1 evőkanál olívaolajat és a balzsamecetet. Ízesítsük kóser sóval és fekete borssal. Kanalazzuk a paradicsomos keveréket és a bazsalikomot a burgonyára. Azonnal tálaljuk.