, 2021/8/10
Paradicsom, bazsalikom és olvasztott mozz feljavítja a burgonyaszeleteket a maximumra.
A töltött burgonyás nachos olaszos kezelést kap érett paradicsommal, mozzarella sajtkeverékkel és friss bazsalikommal.
4 adag
Hozzávalók
1 (24 unciás) csomag fagyasztott rozmaringos-fokhagymás sütősült krumpli
1 szeletelt cukkini
3 szelet apróra vágott szalonna
2 (8 uncia) csont nélküli, bőr nélküli csirkemell
1 teáskanál olasz fűszer
Kosher só és fekete bors
2 evőkanál olívaolaj
1 1/2 c. aprított olasz ötsajtos keverék
1 pt. Szőlőparadicsom, félbevágva
1 gerezd apróra vágott fokhagyma
2 teáskanál balzsamecet
1/3 c. tépett friss bazsalikomlevelek
Útmutató
Melegítsük elő a sütőt 475°F-ra. Süssük a rozmaringos fokhagymás sütősültet, a cukkinit és a szalonnát egy rétegben egy enyhén kizsírozott tepsiben, egyszer megkeverve, 15 percig.
Közben fűszerezze a csirkemellet olasz fűszerrel, valamint kóser sóval és fekete borssal. Közepes serpenyőben, közepes-magas hőfokon, 1 evőkanál olívaolajban süssük, amíg átsül, 5-6 percig oldalanként; vágjuk fel. Tolja a burgonyát a tepsi közepére, és tegye a tetejére a feldarabolt csirkét és az olasz ötsajtos keveréket. Süssük, amíg a sajt megolvad, 3-4 percig.
Közben dobja össze a szőlőparadicsomot, a fokhagymát, 1 evőkanál olívaolajat és a balzsamecetet. Ízesítsük kóser sóval és fekete borssal. Kanalazzuk a paradicsomos keveréket és a bazsalikomot a burgonyára. Azonnal tálaljuk.