, 2022/6/29

Az egyszerű szirupot úgy készítik, hogy vizet és cukrot melegítenek, és addig keverik a keveréket, amíg selymes, viszkózus folyadékká nem áll össze. Alkalmazza ugyanezt az elvet, de dobjon az egyenletbe némi gyümölcsöt, gyógynövényt vagy fűszert, és gyorsan készíthet infúziós szirupot, hogy még több ízt adjon italainak.

mint syrup

Ez a helyzet a mentás egyszerű sziruppal, amely friss mentalevelekkel finomítja az eredetit. A mentás egyszerű szirup ugyanolyan könnyen elkészíthető és felhasználható, mint a hagyományos egyszerű szirup, és az adagok módosíthatók, hogy bármilyen mennyiséget előállíthasson. Ha egy partira készít szirupot, vagy szeretne egy adagot a hűtőben tartani, hogy szeszélyből felhasználhassa, szorozza meg az egyes komponenseket az elkészíteni kívánt adagok számával.

Ha elkészült, a szirup bármilyen koktélban bevethető, amelyhez jól jön a menta frissítő hatása.

Egyszerű menta szirup

Összetevők

1/2 csésze turbinado cukor

3/4 csésze friss mentalevél

1/2 csésze forró víz

Lépések

Kombináljuk össze a cukrot és a mentaleveleket egy hőálló tálban.

Adjuk hozzá a forró vizet, és keverjük, amíg a cukor feloldódik.

Áztasd a mentaleveleket 15 percig.

Szűrjük át egy üvegbe, fedjük le, és tegyük hűtőbe akár 2 hétig is.

Beyond Mint egyszerű szirup

Ahogyan azt elképzelheted, a menta nem az egyetlen dolog, amit használhatsz egy egyszerű cukorszirup ízesítésére.

Ki bánná meg, ha a gyömbérszirupot a hűtőben tartaná, készen arra, hogy teába keverje? Készítsd el ugyanúgy, mint a fenti menta szirupot, de a friss mentalevelek helyett 1 evőkanál frissen reszelt gyömbért használj.

Dettó, ha citromszirupot, a csodálatos limonádé titkos összetevőjét is tartasz a házban. A szerencse úgy hozza, hogy ugyanez a módszer, hogy a citromsziruphoz némi levet és sok héjat használunk, működik narancs-, lime- vagy grapefruitszirup készítéséhez is.

És ott van még ez az áfonyaszirup, amely az ünnepek idején remekül kéznél van koktélok, fröccsök készítéséhez, vagy mindenféle desszertre csöpögtetve.

Hogyan kell használni a menta egyszerű szirupot

Az egyik fő oka annak, hogy egy adag menta szirupot készíts, az, hogy menta julep koktélokhoz add hozzá. A szirup egy extra réteg menta ízt ad, miközben édesíted ezt a híresen piás főzetet. Ezáltal nincs szükség sima cukor használatára, és az összes édesség nem ülepedik le a pohár aljára, ami sok kevergetést igényel.

A mentaszirup arra is alkalmas, hogy ünnepi alkalmakra és partikra mocktailokat vagy "gyerekkoktélokat" készíts - egyszerűen adj egy keveset ízlés szerint a szénsavas vízhez, és díszítsd mentalevéllel.

A mentaszirup mindenféle ital édesítésére és ízesítésére is hasznos. Feldobja a szerény limonádét, feldobja a gyógyteát, és pikánsabbá teszi a gyümölcspuncsokat.

Az italokon túl a grillezett gyümölcsökre is csöpögtethetsz mentaszirupot, hogy inkább desszertet varázsolj belőlük. A mentaszirup fagylaltra vagy fagyasztott joghurtra, valamint egy egyszerű, nem túl édes süteményre is finom.