, 2021/11/20

Ezek az egyszerű, ízletes paprikák nagyszerű köretként vagy könnyű főételként szolgálnak.

Taco-stílusú töltött paprika

Élvezze kedvenc marhahúsos-taco ízeit egészségesebb módon ezekkel az egyszerű, ropogós, klasszikus töltött paprikákkal. Köménnyel és chiliporral fűszerezve, majd sajttal és tortillachipsszel körítve. Fogyassza őket könnyedebb vacsoraként, kiadós köretként vagy egy lakoma részeként.

Mennyiség: 10 adag

Elkészítési idő: 0 óra 25 perc

Teljes elkészítési idő: 0 óra 50 perc

Összetevők

5 paprika, hosszában félbevágva, bordák és magok eltávolítva

1 evőkanál. olívaolaj

1/2 font. 80%-os sovány marhahúsdarab

1/2 közepes hagyma, apróra vágva

1 gerezd fokhagyma, apróra vágva

1 serrano chilipaprika, a csípősség csökkentése érdekében kimagozva, ha szükséges, és felaprítva.

Kosher só

1 teáskanál chilipor

1/4 teáskanál. őrölt kömény

1 c. főtt fehér rizs

2 nagy tojás, felvert

2/3 c. Monterey Jack sajt, elosztva

1/3 c. zúzott tortilla chips

Apróra vágott friss koriander, a díszítéshez

Útmutató

Melegítsük elő a sütőt 350°F-ra. Tegyük a paprikákat vágott felükkel felfelé, egy rétegben egy 9 x 13 hüvelykes vagy nagyobb tepsibe.

Melegítsük fel az olajat egy nagy serpenyőben közepesen magas hőfokon. Adjuk hozzá a marhahúst, a serrano paprikát és a hagymát. Főzzük a húst egy kanállal szétdarabolva 1-2 percig. Keverje bele a fokhagymát, a chiliport és a köményt. Ízesítsük sóval. Főzzük, időnként megkeverve, amíg a hús megbarnul, 8-10 percig. Vegyük le a tűzről, és keverjük bele a rizst, a tojást és 1/3 csésze sajtot.

Töltse meg a paprikákat a marhahúsos keverékkel. Adjunk 1/2 csésze vizet a tepsibe, és fedjük le fóliával.

Süssük, amíg a paprika megpuhul, 35-40 percig. Dobja el a fóliát. A paprikák tetejére szórjon zúzott chipset és a maradék 1/3 csésze sajtot. Süssük, amíg a sajt megpirul és megpirul, 1-2 percig. Korianderrel díszítve tálaljuk.