, 2021/11/20
Ezek az egyszerű, ízletes paprikák nagyszerű köretként vagy könnyű főételként szolgálnak.
Élvezze kedvenc marhahúsos-taco ízeit egészségesebb módon ezekkel az egyszerű, ropogós, klasszikus töltött paprikákkal. Köménnyel és chiliporral fűszerezve, majd sajttal és tortillachipsszel körítve. Fogyassza őket könnyedebb vacsoraként, kiadós köretként vagy egy lakoma részeként.
Mennyiség: 10 adag
Elkészítési idő: 0 óra 25 perc
Teljes elkészítési idő: 0 óra 50 perc
Összetevők
5 paprika, hosszában félbevágva, bordák és magok eltávolítva
1 evőkanál. olívaolaj
1/2 font. 80%-os sovány marhahúsdarab
1/2 közepes hagyma, apróra vágva
1 gerezd fokhagyma, apróra vágva
1 serrano chilipaprika, a csípősség csökkentése érdekében kimagozva, ha szükséges, és felaprítva.
Kosher só
1 teáskanál chilipor
1/4 teáskanál. őrölt kömény
1 c. főtt fehér rizs
2 nagy tojás, felvert
2/3 c. Monterey Jack sajt, elosztva
1/3 c. zúzott tortilla chips
Apróra vágott friss koriander, a díszítéshez
Útmutató
Melegítsük elő a sütőt 350°F-ra. Tegyük a paprikákat vágott felükkel felfelé, egy rétegben egy 9 x 13 hüvelykes vagy nagyobb tepsibe.
Melegítsük fel az olajat egy nagy serpenyőben közepesen magas hőfokon. Adjuk hozzá a marhahúst, a serrano paprikát és a hagymát. Főzzük a húst egy kanállal szétdarabolva 1-2 percig. Keverje bele a fokhagymát, a chiliport és a köményt. Ízesítsük sóval. Főzzük, időnként megkeverve, amíg a hús megbarnul, 8-10 percig. Vegyük le a tűzről, és keverjük bele a rizst, a tojást és 1/3 csésze sajtot.
Töltse meg a paprikákat a marhahúsos keverékkel. Adjunk 1/2 csésze vizet a tepsibe, és fedjük le fóliával.
Süssük, amíg a paprika megpuhul, 35-40 percig. Dobja el a fóliát. A paprikák tetejére szórjon zúzott chipset és a maradék 1/3 csésze sajtot. Süssük, amíg a sajt megpirul és megpirul, 1-2 percig. Korianderrel díszítve tálaljuk.