Marhahús és mazsola empanadas


, 2021/11/20

A kész pitekéreg használata segít abban, hogy ezeket a finom sós-édes kézzel készített pitéket könnyű legyen elkészíteni.

mazsola empanadas

Laktató, sós ujjételeket keres a következő partira vagy összejövetelre? Ismerje meg a szerény empanadát. Ezek az apró húsos piték világszerte népszerűek, és nem véletlenül: Hihetetlenül finom! Adagok: A pángánák elkészítése: A pángánákat a következő módon készítik: 1: 8 - 10 adag

Elkészítési idő: 0 óra 40 perc

Teljes elkészítési idő: 1 óra 0 perc

Hozzávalók

1 evőkanál. olívaolaj

1/2 nagy hagyma, apróra vágva

Kosher só és frissen őrölt fekete bors

1/2 font. sovány darált marhahús

1 gerezd fokhagyma, apróra vágva

1/2 tk. füstölt paprika

1 1/2 evőkanál paradicsompüré

1/4 c. csirkealaplé

2 evőkanál. mazsola, apróra vágva

2 evőkanál. apróra vágott pimiento-töltelékű olajbogyó, plusz 1 evőkanál sós lében tartósított olajbogyó

1 (14,1 uncia) csomag hűtött pite tésztát

3/4 c. tejföl

1 1/2 evőkanál friss citromlé

Útmutató

Melegítsük fel az olajat egy nagy serpenyőben közepes lángon. Adjuk hozzá a hagymát, és fűszerezzük sóval és borssal. Főzzük, időnként megkeverve, aranybarnára, 8-10 percig.

Adjuk hozzá a marhahúst, és fűszerezzük sóval és borssal. Apró darabokra törve főzzük, amíg a hús már nem lesz rózsaszínű, 4-6 percig. Adjuk hozzá a fokhagymát és a paprikát. Főzzük kevergetve 1 percig.

Adjuk hozzá a paradicsompürét, és kevergetve főzzük sötétpirosra, 2-4 percig. Keverjük bele a húslevest és a mazsolát. Pároljuk, amíg besűrűsödik, 1-2 percig. Keverjük bele az olajbogyót és a páclét; hűtsük ki.

Melegítsük elő a sütőt 400°F-ra. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral. Tekerje az egyik tésztát 12 hüvelykes körré. Vágjunk ki kilenc 3 hüvelykes kört. Ismételjük meg a második tésztával.

Osszuk el a marhahúsos keveréket egyenletesen a tésztakörök között. Kenje meg a széleket vízzel, hajtsa félbe a töltelék fölé, és villával nyomja meg, hogy lezárja. Tegyük át az előkészített sütőlapra.

Süssük aranybarnára, 12-16 percig. Keverje össze a tejfölt és a lime levét egy tálban. Tálaljuk az empanadákkal.

Kate Merker