, 2021/11/20
A kész pitekéreg használata segít abban, hogy ezeket a finom sós-édes kézzel készített pitéket könnyű legyen elkészíteni.
Laktató, sós ujjételeket keres a következő partira vagy összejövetelre? Ismerje meg a szerény empanadát. Ezek az apró húsos piték világszerte népszerűek, és nem véletlenül: Hihetetlenül finom! Adagok: A pángánák elkészítése: A pángánákat a következő módon készítik: 1: 8 - 10 adag
Elkészítési idő: 0 óra 40 perc
Teljes elkészítési idő: 1 óra 0 perc
Hozzávalók
1 evőkanál. olívaolaj
1/2 nagy hagyma, apróra vágva
Kosher só és frissen őrölt fekete bors
1/2 font. sovány darált marhahús
1 gerezd fokhagyma, apróra vágva
1/2 tk. füstölt paprika
1 1/2 evőkanál paradicsompüré
1/4 c. csirkealaplé
2 evőkanál. mazsola, apróra vágva
2 evőkanál. apróra vágott pimiento-töltelékű olajbogyó, plusz 1 evőkanál sós lében tartósított olajbogyó
1 (14,1 uncia) csomag hűtött pite tésztát
3/4 c. tejföl
1 1/2 evőkanál friss citromlé
Útmutató
Melegítsük fel az olajat egy nagy serpenyőben közepes lángon. Adjuk hozzá a hagymát, és fűszerezzük sóval és borssal. Főzzük, időnként megkeverve, aranybarnára, 8-10 percig.
Adjuk hozzá a marhahúst, és fűszerezzük sóval és borssal. Apró darabokra törve főzzük, amíg a hús már nem lesz rózsaszínű, 4-6 percig. Adjuk hozzá a fokhagymát és a paprikát. Főzzük kevergetve 1 percig.
Adjuk hozzá a paradicsompürét, és kevergetve főzzük sötétpirosra, 2-4 percig. Keverjük bele a húslevest és a mazsolát. Pároljuk, amíg besűrűsödik, 1-2 percig. Keverjük bele az olajbogyót és a páclét; hűtsük ki.
Melegítsük elő a sütőt 400°F-ra. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral. Tekerje az egyik tésztát 12 hüvelykes körré. Vágjunk ki kilenc 3 hüvelykes kört. Ismételjük meg a második tésztával.
Osszuk el a marhahúsos keveréket egyenletesen a tésztakörök között. Kenje meg a széleket vízzel, hajtsa félbe a töltelék fölé, és villával nyomja meg, hogy lezárja. Tegyük át az előkészített sütőlapra.
Süssük aranybarnára, 12-16 percig. Keverje össze a tejfölt és a lime levét egy tálban. Tálaljuk az empanadákkal.
Kate Merker