Lassú főző spenótos-parmezános húsgombócok


, 2021/11/20

A darált marhahúst és kolbászt spenóttal és zsemlemorzsával párosítsd ezekhez az egyszerű, ízletes húsgombócokhoz, amelyeket párosíthatsz köretként, betehetsz egy subba, vagy elrágcsálhatod könnyű előételként.

 spenótos-parmezános húsgombócok

4 adag

Teljes idő: 3 óra 20 perc.

Nem sok idődet veszi igénybe és valami csodálatos ízvilággal találkozhatsz.

Összetevők

1 (24 unciás) üveg marinara

3 evőkanál. reszelt parmezán, plusz több a tálaláshoz

3 evőkanál. panko zsemlemorzsa

1/3 c. apróra vágott friss petrezselyem

2 gerezd fokhagyma, összenyomva

Kosher só és frissen őrölt fekete bors

1/2 font. édes olasz kolbász, bél nélkül

1/2 font. darált marhahús

1 c. bébispenót, apróra vágva

Petrezselymes-fokhagymás kenyér

Útmutató

1. Öntsük a marinarát egy 5 vagy 6 literes lassú tűzhelybe. Béleljünk ki egy peremezett sütőlapot alufóliával.

2. Melegítsük fel a sütőt sütésre, a sütőrácsot a tűzhelytől 4 hüvelyknyire helyezzük. Dobjuk össze a parmezánt, a pankót, a petrezselymet és a fokhagymát egy tálban. Sóval és borssal fűszerezzük. Adjuk hozzá a kolbászt, a marhahúst és a spenótot; óvatosan keverjük össze. Formázzon 20 golyót (kb. 1 1/4 hüvelyk); helyezze az előkészített sütőlapra. Süssük, amíg enyhén megbarnulnak, 2-3 percig.

3. Tegyük a húsgombócokat a marinarába a lassú tűzhelyen. Főzzük lefedve, amíg a húsgolyók átsülnek, 3-4 óra magas fokozaton vagy 5-6 óra alacsony fokozaton.

4. Tálaljuk petrezselymes-fokhagymás kenyérrel és további parmezánnal mellé.