Kukoricapehely csirkecombbal burgonyával és borsóval

Használd a gyerekek kedvenc gabonapelyhét, hogy egyszerű és gyors panírozást készíts a csirkének.

csirkehúst burgonyával

Dobja fel a szokásos vacsorát (csirke, burgonya és borsó!) egy ropogós, édes kukoricapehely dörzsöléssel.

4 adag

Hozzávalók

1/3 c. sima görög joghurt

1 evőkanál citromos-borsos fűszer

1 1/4 font csirkehús

2 c. finomra zúzott kukoricapehely

1/3 cs. reszelt parmezán

2 evőkanál olívaolaj

1 apróra vágott mogyoróhagyma

2 evőkanál vaj

1 1/2 c. felolvasztott fagyasztott zöldborsó

1 (16 unciás) csomag főtt mikrohullámú bébi Idaho burgonya

1/4 c. tépett friss mentalevél

1 evőkanál friss citromhéj

Kosher só és fekete bors

Citromszeletek a tálaláshoz

Útmutató

Melegítsük elő a sütőt 450°F-ra. Keverjük össze a görög joghurtot és a citromos-borsos fűszert. Dobja bele a csirkecombokat, amíg bevonja őket. Keverje össze a darált kukoricapelyhet, a parmezánt és az olívaolajat. Kenje be minden egyes csirkemellet a morzsás keverékkel, és helyezze egy enyhén kizsírozott, sütőlapra helyezett drótrácsra. Süssük, amíg átsül, 12-15 percig.

Közben a mogyoróhagymát a vajban közepes lángon egy serpenyőben 2-4 percig főzzük, amíg megpuhul. Keverjük bele a borsót, és főzzük 1-2 percig. Keverje bele a bébi Idaho burgonyát. Keverje bele a mentaleveleket és a citromhéjat. Ízesítsük kóser sóval és fekete borssal. Tálalja a borsót és a burgonyát csirkehússal és citromszeletekkel mellé.

#csirkehust-burgonyaval

By , 2021/8/10