, 2021/8/10
Használd a gyerekek kedvenc gabonapelyhét, hogy egyszerű és gyors panírozást készíts a csirkének.
Dobja fel a szokásos vacsorát (csirke, burgonya és borsó!) egy ropogós, édes kukoricapehely dörzsöléssel.
4 adag
Hozzávalók
1/3 c. sima görög joghurt
1 evőkanál citromos-borsos fűszer
1 1/4 font csirkehús
2 c. finomra zúzott kukoricapehely
1/3 cs. reszelt parmezán
2 evőkanál olívaolaj
1 apróra vágott mogyoróhagyma
2 evőkanál vaj
1 1/2 c. felolvasztott fagyasztott zöldborsó
1 (16 unciás) csomag főtt mikrohullámú bébi Idaho burgonya
1/4 c. tépett friss mentalevél
1 evőkanál friss citromhéj
Kosher só és fekete bors
Citromszeletek a tálaláshoz
Útmutató
Melegítsük elő a sütőt 450°F-ra. Keverjük össze a görög joghurtot és a citromos-borsos fűszert. Dobja bele a csirkecombokat, amíg bevonja őket. Keverje össze a darált kukoricapelyhet, a parmezánt és az olívaolajat. Kenje be minden egyes csirkemellet a morzsás keverékkel, és helyezze egy enyhén kizsírozott, sütőlapra helyezett drótrácsra. Süssük, amíg átsül, 12-15 percig.
Közben a mogyoróhagymát a vajban közepes lángon egy serpenyőben 2-4 percig főzzük, amíg megpuhul. Keverjük bele a borsót, és főzzük 1-2 percig. Keverje bele a bébi Idaho burgonyát. Keverje bele a mentaleveleket és a citromhéjat. Ízesítsük kóser sóval és fekete borssal. Tálalja a borsót és a burgonyát csirkehússal és citromszeletekkel mellé.