Könnyű hétköznapi Salisbury Steak


, 2021/11/20

Valami újat keresel a darált marhahúsból? Készítse el ezt a legendás klasszikust.

Salisbury Steak

A Salisbury steak - ez a klasszikus késsel-villával készített darált marhahúsos étel - az 1800-as évek vége óta az amerikai asztalok egyik főszereplője. És nem véletlenül! Finom, könnyen elkészíthető, és nagyon megnyugtató. Tálalja fel ma este burgonyapürével és borsóval. A Salisbury steak - ez a klasszikus késsel-villával készített darált marhahúsos étel - az 1800-as évek vége óta az amerikai asztalok egyik főszereplője. És nem véletlenül! Finom, könnyen elkészíthető, és nagyon megnyugtató. Tálalja fel ma este burgonyapürével és borsóval.

A készítményt a következő ételekből készítjük el: 4 adag

Elkészítési idő: 0 óra 35 perc

Teljes elkészítési idő: 0 óra 35 perc

Összetevők

Pástétomokhoz

1/2 közepes hagyma, lereszelve

1/2 c. fűszerezetlen szárított zsemlemorzsa

1 nagy tojás

2 evőkanál. ketchup

1 evőkanál. Dijon

1 tk. Worcestershire szósz

1 lb. 80%-os sovány marhahúsdarab

Kosher só és frissen reszelt fekete bors

2 evőkanál. repceolaj

Burgonyapüré és borsó a tálaláshoz

A mártáshoz

2 evőkanál. sótlan vaj

1/2 közepes hagyma, vékonyan felszeletelve

4 oz. gomba, szeletelve

3 evőkanál. liszt

1 c. marhahúsleves

1/2 c. tejszín vagy teljes tej

Kosher só és frissen őrölt fekete bors

Útmutató

Készítsünk pogácsákat: Keverjük össze a hagymát, a zsemlemorzsát, a tojást, a ketchupot, a mustárt és a Worcestershire-t egy tálban. Óvatosan keverje bele a marhahúst a kezével, ügyelve arra, hogy ne keverje túl. Formázzon 4 pogácsát. Sóval és borssal fűszerezzük.

Melegítsünk olajat egy nagy serpenyőben közepesen magas hőfokon. Tegye bele a húspogácsákat, és egyszer megforgatva süsse őket, amíg barnára és átsülnek, 8-12 percig. Tegyük át egy tányérra, és fedjük le fóliával, hogy melegen tartsuk; tartalékoljuk a serpenyőt.

Készítsünk mártást: Csökkentse a hőfokot közepesen alacsonyra. Adja a vajat, a hagymát és a gombát a fenntartott serpenyőbe. Főzzük, időnként megkeverve, amíg megpuhul, 5-6 percig. Adjuk hozzá a lisztet, és kevergetve főzzük, amíg megbarnul, 2-3 percig. Fokozatosan keverjük bele a húslevest és a tejet. Pároljuk, amíg besűrűsödik, 8-10 percig. Sóval és borssal fűszerezzük.

Tálaljuk a steakeket a mártással, burgonyával és borsóval együtt.