, 2021/11/20

Ha egy ízekkel teli, kényelmes vacsoráról van szó, a fasírtot egyszerűen nem lehet legyőzni.

 hétvégi fasírt

Ha a kényelemről és a darált marhahús felhasználásáról van szó, a fasírt sosem rossz választás. Ez az egyszerű recept kihagyja a túlbonyolított húskeverékeket, és mindössze néhány hozzávalót használ: tiszta darált marhahúst, mérsékelt mennyiségű zsemlemorzsát és egy szuper ízletes, szalonnás mázat, amely teljesen ellenállhatatlanná teszi.

8 - 10 adag

Elkészítési idő: 0 óra 20 perc

Teljes elkészítési idő: 1 óra 30 perc

Hozzávalók

A fasírthoz

1 1/2 közepes hagyma, apróra vágva

1 paprika, apróra vágva

1/2 c. ketchup

1/2 c. Dijon

3/4 c. fűszerezetlen szárított zsemlemorzsa

3 nagy tojás

1 evőkanál. Worcestershire szósz

1/2 teáskanál. szárított oregánó

1/2 teáskanál. szárított kakukkfű

Kosher só és frissen őrölt fekete bors

2 lb. 80%-os sovány marhahúsdarab

A feltéthez

1/4 c. ketchup

1 evőkanál ketchup.

Worcestershire szósz

2 evőkanál barna cukor

4-5 szelet szalonna, keresztben félbevágva

Útmutató

Készítsük el a fasírtot: Melegítsük elő a sütőt 400ºF-ra. Béleljünk ki egy nagy, peremmel ellátott sütőlapot fóliával. Keverje össze a hagymát, a borsot, a ketchupot, a mustárt, a zsemlemorzsát, a tojást, a Worcestershire-t, az oregánót és a kakukkfüvet egy tálban. Ízesítse sóval és borssal. Óvatosan keverje bele a marhahúst a kezével, ügyelve arra, hogy ne keverje túl. (Lágynak kell lennie, de tartania kell a formáját.) Tegyük át a húst az előkészített sütőlapra, és formázzunk belőle egy 10 x 5 hüvelykes cipót.

Készítse el a feltétet: Keverje össze a ketchupot, a Worcestershire-t és a barna cukrot egy tálban. Kenje meg a fasírtot 3 evőkanálnyi öntetkeverékkel. Helyezze a szalonnát keresztben a fasírt tetejére, és fedje be a maradék mázzal. Süssük 15 percig. Csökkentse a sütő hőmérsékletét 350°F-ra, és süsse addig, amíg egy pillanatnyi hőmérő 160°F-ot nem mutat, 35-40 percig. Tálalás előtt 15 percig hagyjuk pihenni.