, 2021/11/20
Ha egy ízekkel teli, kényelmes vacsoráról van szó, a fasírtot egyszerűen nem lehet legyőzni.
Ha a kényelemről és a darált marhahús felhasználásáról van szó, a fasírt sosem rossz választás. Ez az egyszerű recept kihagyja a túlbonyolított húskeverékeket, és mindössze néhány hozzávalót használ: tiszta darált marhahúst, mérsékelt mennyiségű zsemlemorzsát és egy szuper ízletes, szalonnás mázat, amely teljesen ellenállhatatlanná teszi.
8 - 10 adag
Elkészítési idő: 0 óra 20 perc
Teljes elkészítési idő: 1 óra 30 perc
Hozzávalók
A fasírthoz
1 1/2 közepes hagyma, apróra vágva
1 paprika, apróra vágva
1/2 c. ketchup
1/2 c. Dijon
3/4 c. fűszerezetlen szárított zsemlemorzsa
3 nagy tojás
1 evőkanál. Worcestershire szósz
1/2 teáskanál. szárított oregánó
1/2 teáskanál. szárított kakukkfű
Kosher só és frissen őrölt fekete bors
2 lb. 80%-os sovány marhahúsdarab
A feltéthez
1/4 c. ketchup
1 evőkanál ketchup.
Worcestershire szósz
2 evőkanál barna cukor
4-5 szelet szalonna, keresztben félbevágva
Útmutató
Készítsük el a fasírtot: Melegítsük elő a sütőt 400ºF-ra. Béleljünk ki egy nagy, peremmel ellátott sütőlapot fóliával. Keverje össze a hagymát, a borsot, a ketchupot, a mustárt, a zsemlemorzsát, a tojást, a Worcestershire-t, az oregánót és a kakukkfüvet egy tálban. Ízesítse sóval és borssal. Óvatosan keverje bele a marhahúst a kezével, ügyelve arra, hogy ne keverje túl. (Lágynak kell lennie, de tartania kell a formáját.) Tegyük át a húst az előkészített sütőlapra, és formázzunk belőle egy 10 x 5 hüvelykes cipót.
Készítse el a feltétet: Keverje össze a ketchupot, a Worcestershire-t és a barna cukrot egy tálban. Kenje meg a fasírtot 3 evőkanálnyi öntetkeverékkel. Helyezze a szalonnát keresztben a fasírt tetejére, és fedje be a maradék mázzal. Süssük 15 percig. Csökkentse a sütő hőmérsékletét 350°F-ra, és süsse addig, amíg egy pillanatnyi hőmérő 160°F-ot nem mutat, 35-40 percig. Tálalás előtt 15 percig hagyjuk pihenni.