, 2021/8/10

Egy gyors és egyszerű oldalas steak, amely biztosan egy kicsit jobbá teszi a hetedet.

 sült oldalas steak

Biztosan egy kicsit jobbá teszi a hetedet.

Cal/Serv: 446

Adagok: 1 db: 4

Elkészítési idő: 0 óra 28 perc

Teljes idő: 0 óra 28 perc

Hozzávalók

2 teáskanál friss kakukkfű

2 teáskanál friss rozmaring

1 nagy gerezd fokhagyma

1 1/2 teáskanál kóser só

3/4 teáskanál frissen őrölt bors

1 oldalas steak

2 evőkanál olívaolaj

3 c. válogatott egész szőlő

2 mogyoróhagyma

2 evőkanál fehér balzsamecet

1/2 c. frissen morzsolt kéksajt

Útmutató

Keverjük össze az első 5 hozzávalót. Dörzsölje be a steaket a fűszerkeverékkel. Melegítsünk fel 1 evőkanál olajat egy nagy, nehéz serpenyőben közepesen magas hőfokon. Süssük a steaket 6-7 percig mindkét oldalon, vagy a kívánt átsütési fokig. Vegye ki, és lazán fedje le fóliával.

Csökkentse a hőfokot közepesre. Adja hozzá a maradék 1 evőkanál olajat a serpenyőhöz, és párolja a szőlőt és a mogyoróhagymát 5-6 percig, vagy amíg a szőlő éppen csak elkezd megpuhulni.

Vegyük le a tűzről, és hagyjuk állni 1 percig. Keverjük bele az ecetet, és ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük.

Szeletelje fel a steaket szemcsékkel szemben vékony szeletekre. Rendezzük el egy tálalótálon, kanalazzuk a szőlőt és a sajtot a húsra. Ha kívánja, szórja meg további friss fűszernövényekkel. Tálaljuk burgonyapürével.