, 2021/8/10
Egy gyors és egyszerű oldalas steak, amely biztosan egy kicsit jobbá teszi a hetedet.
Biztosan egy kicsit jobbá teszi a hetedet.
Cal/Serv: 446
Adagok: 1 db: 4
Elkészítési idő: 0 óra 28 perc
Teljes idő: 0 óra 28 perc
Hozzávalók
2 teáskanál friss kakukkfű
2 teáskanál friss rozmaring
1 nagy gerezd fokhagyma
1 1/2 teáskanál kóser só
3/4 teáskanál frissen őrölt bors
1 oldalas steak
2 evőkanál olívaolaj
3 c. válogatott egész szőlő
2 mogyoróhagyma
2 evőkanál fehér balzsamecet
1/2 c. frissen morzsolt kéksajt
Útmutató
Keverjük össze az első 5 hozzávalót. Dörzsölje be a steaket a fűszerkeverékkel. Melegítsünk fel 1 evőkanál olajat egy nagy, nehéz serpenyőben közepesen magas hőfokon. Süssük a steaket 6-7 percig mindkét oldalon, vagy a kívánt átsütési fokig. Vegye ki, és lazán fedje le fóliával.
Csökkentse a hőfokot közepesre. Adja hozzá a maradék 1 evőkanál olajat a serpenyőhöz, és párolja a szőlőt és a mogyoróhagymát 5-6 percig, vagy amíg a szőlő éppen csak elkezd megpuhulni.
Vegyük le a tűzről, és hagyjuk állni 1 percig. Keverjük bele az ecetet, és ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük.
Szeletelje fel a steaket szemcsékkel szemben vékony szeletekre. Rendezzük el egy tálalótálon, kanalazzuk a szőlőt és a sajtot a húsra. Ha kívánja, szórja meg további friss fűszernövényekkel. Tálaljuk burgonyapürével.