, 2022/7/5
Hogyan kell sütőben sütni a Moulard kacsamellet. Felszerelés Mind a szén/rozsdamentes acél, mind az öntöttvas serpenyők ideálisak egy elég nagy égővel párosítva. Mindkét típusú serpenyő ropogós kacsamell bőrét biztosítja.
A hús
Kacsa steak
A kacsamell a steakhez hasonló. A steakdarabok széles választékához hasonlóan a különböző kacsamellfajták is egyedi tulajdonságokkal és jellemzőkkel rendelkeznek. A hagyományos pekingi kacsa inkább a csirkére "hasonlít". A DUCKCHAR Moulard kacsamell húsos. Ezért nevezik a szakácsok szeretettel kacsaszeletnek. És ez a kacsa szerepel ebben a receptben.
Moulard kacsamell
Összetevők
Kóser só
Bors
1/4 csésze apróra vágott koriander
1/4 csésze apróra vágott petrezselyem
4 gerezd fokhagyma
2 evőkanál oregánó
3 teáskanál törött pirospaprika
1/2 teáskanál cayenne-i bors
1 evőkanál vörösborecet
1/2 csésze olívaolaj
A kacsamell bőre
1. lépés - A pontozás során ügyelj arra, hogy ne vágj bele a húsba. A pontozás során észre fogod venni, hogy a bőr vastagsága attól függően változik, hogy a kacsamell melyik végével dolgozol. Különös figyelmet fordíts erre a vastagságbeli eltérésre, hogy elkerüld a húsba vágást. Mivel a Moulard kacsamellnek ilyen vastag a bőrrétege, elengedhetetlen, hogy sok pontozási vonalat vágj a mellbe: minél többet, annál jobb. Kezd a hosszú, párhuzamos vonalakkal hosszában, majd hasonló mintázatú vonalakkal szélességben. Fűszerezd a kacsamell mindkét oldalát kóser sóval és borssal. Melegítsd elő a sütőt 400 fokra.
Süsd meg a kacsamellet
2. lépés - Mielőtt a kacsamellet a sütőben megsütnéd, sütőedényben, mérsékelten magas hőfokon, bőrrel lefelé 6-10 percig pirítsd. Amíg a kacsamell sül, folyamatosan merd ki a kiolvasztott zsírt. Akkor tudod, hogy készen áll a sütésre, ha a bőre vékony, aranyszínű és ropogós lesz.
3. lépés - Gyorsan barnítsd meg a húsoldalát. Ez a lépés a serpenyő hőmérsékletétől függően 15-30 másodpercet vesz igénybe.
4. lépés - Süsd a kacsamellet a sütőben. Süsd a bőrös felével felfelé, amíg a belső hőmérséklet eléri a 131 fokot. Ez a lépés 5-15 percet vesz igénybe.
Fedd le a sütőben sült kacsamellet lazán fóliával, és hagyd pihenni 5 percig. Ez alatt a pihenési idő alatt a kacsamell hőmérséklete 135 fokosra emelkedik, így a kacsamell tökéletes közepesen átsült lesz. Vágd fel és tálald a chimichurryvel.
Készítsünk chimichurrit
5. lépés - A chimichurri elkészítéséhez keverd össze a koriandert, a petrezselymet, a fokhagymát, az oregánót, a törött pirospaprikát és az ecetet konyhai robotgépben. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint. Tegyük át egy tálba, és adjuk hozzá az olívaolajat.
Gyógynövényes pörkölt pulykamell
Melegítsük elő a sütőt 160°C-ra. Helyezd a pulykamellet bőrrel felfelé egy sütőedény rácsára.
Egy kis tálban keverd össze a fokhagymát, a mustárt, a fűszernövényeket, a sót, a borsot, az olívaolajat és a citromlevet, hogy pasztát kapj. Az ujjaiddal óvatosan lazítsd le a bőrt a húsról, és a paszta felét kend közvetlenül a húsra. A maradék pasztát egyenletesen oszlassuk el a bőrön. Öntsd a bort a sütőedény aljára.
Süsd a pulykát 1 3/4-2 órán át, amíg a bőr aranybarna nem lesz, és a mell legvastagabb és leghúsosabb részébe szúrva a hőmérő 73 °C-ot mutat. (Én több helyen is vizsgálom.) Ha a bőr túlságosan megbarnul, lazán fedd le a mellet alufóliával. Amikor a pulyka elkészült, takarjuk le a fóliával, és hagyjuk szobahőmérsékleten pihenni 15 percig. Szeleteld fel és tálald a pulykára kanalazott serpenyő szaftjával.
Hozzávalók
1 egész, csontos pulykamell, 6 1/2-7 kiló
1 evőkanál aprított fokhagyma (3 gerezd)
2 teáskanál száraz mustár
1 evőkanál apróra vágott friss rozmaringlevél
1 evőkanál apróra vágott friss zsályalevél
1 teáskanál apróra vágott friss kakukkfűlevél
2 teáskanál kóser só
1 teáskanál frissen őrölt fekete bors
2 evőkanál jó olívaolaj
2 evőkanál frissen facsart citromlé
1 csésze száraz fehérbor