, 2022/7/5

Ez egyike azoknak a hagyd és szeresd ételeknek. A gyorséttermi ételek minden könnyedsége mellett is sok minden szól amellett, hogy egyszerűen csak beteszünk valamit a sütőbe egy-két órára, ha túlságosan fáradtan ragadtunk a főzéshez.

roasting duck legs

Igaz, egy kis türelemre van szükség, ami miatt ez inkább egy lusta hétvégi vacsora, mint a válasz a mindennapi kimerültségi problémákra. Nem kell mellé sok minden, talán egy-két fröccsel narancslével és egy facsart lime-mal megöntözött édesköménysaláta, vagy néhány keserű zöld salátalevél.

Sült kacsacomb burgonyával

Hozzávalók

Metrikus csészék

2 kacsacomb

2 sütőburgonya vagy 500g / 1lb más főnövény burgonya

3-4 szál friss kakukkfű

tengeri sópehely

frissen őrölt fekete bors

Módszer

Melegítsük fel a sütőt 180°C/160°C-ra. Vegyünk elő egy kisebb méretű, tűzhelyre tehető sütőformát, és közepes lángon, bőrrel lefelé pirítsuk meg a kacsacombokat, amíg a bőrük aranyszínűvé válik, és némi olajat ad ki. Tartsa szemmel a kacsát, miközben a burgonyát kb. 3 cm-es kockákra vágja. Én nem hámozom meg őket.

Fordítsd meg a combokat, lehetőleg egy vékony spatula segítségével, és ügyelj arra, hogy a bőr felszakadása nélkül old ki a combokat. Ha a combok nagyon ráragadtak, az azt jelenti, hogy még nem ropogósodtak meg eléggé.

Rendezzük el a burgonyát a kacsacombok körül, majd hagyjunk néhány szál kakukkfüvet a kacsára és a burgonyára hullani, és szórjuk meg sóval és borssal, mielőtt betesszük a sütőbe.

Süssük 2 órán át, hogy az optimális eredmény ropogós bőrű és puha húsú kacsa és kívül ropogós, belül pedig isteni módon átitatott kacsazsírral átszőtt burgonya legyen, bár mindkettőnek 1½ óra elteltével már fogyaszthatónak kell lennie. Régebben megfordítottam a burgonyát főzés közben, de úgy döntöttem, hogy ez nem szükséges, sőt, nem is kívánatos.

Sült kacsacomb vörösboros mártással

Összetevők

4 kacsacomb

½ teáskanál öt fűszerpor

egy csokor rozmaringág

4 kövér fokhagymagerezd

fél üveg vörösbor

2 evőkanál piros ribizli- vagy birsalmazselé

Módszer

1.

Melegítsük fel a sütőt 190C/ventillátor 170C/gáz 5-re. Tegyük a kacsacombokat egy rétegben egy sütőformába, rozmaringágakkal és fokhagymagerezddel kirakott ágyra. Szórjuk meg sóval és ötfűszerporral. Süssük 1 órán át.

2.

Forraljuk fel a bort és a zselét gyengén, keverjük meg, hogy a zselé feloldódjon, majd pároljuk tovább 5 percig. Amikor a kacsa már egy órája sül, vegyük ki a sütőből, és kanalazzuk le róla majdnem az összes zsiradékot (tegyük félre a sült burgonyához), majd öntsük köré a borkeveréket, és tegyük vissza a sütőbe 10-15 percre, hogy a kacsa készre süljön, és a mártás összeessen.

Sült kacsacomb sült gyökérzöldségekkel

Hogyan főzzük a kacsacombot és a zöldségeket. Ez a recept csodálatos ételt készít a család számára. Helyezd az asztal közepére, és mindenki szolgáljon ki magának.

Hozzávalók

4 Gressingham kacsacomb

6 evőkanál olívaolaj

250 ml víz

2 lilahagyma, meghámozva és karikákra vágva

2 nagy sárgarépa, meghámozva és 5 cm hosszúságúra vágva

2 paszternák, meghámozva és 5 cm hosszúságúra vágva

250 g zöldbab, felkarikázva és felkarikázva

1 fej fokhagyma, félbevágva

2 nyers cékla, meghámozva és karikákra vágva

300 g újburgonya, megtisztítva és hosszában félbevágva.

Néhány szál kakukkfű

Só és bors

Módszer

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra / 160°C-ra / 4-es gázfokozatra.

Tegyük a burgonyát, a sárgarépát, a lilahagymát, a fokhagymát, a paszternákot és a céklát egy mély falú sütőtálba.

Jól fűszerezzük, ráöntjük az olívaolajat, jól összekeverjük és elegyengetjük.

Fűszerezzük a kacsacombokat mindkét oldalukon, és helyezzük a zöldségek tetejére. Szórjuk rá a kakukkfüvet.

Adjuk hozzá a vizet, fedjük le az egész tálat fóliával, és tegyük a sütőbe 1 óra 15 percre.

Egy óra elteltével távolítsd el a fóliát, állítsd a sütő hőmérsékletét 200 c-ra, és süsse további 15 percig.

Amíg a kacsa az utolsó 15 percben sül, tegyél fel egy kis lábasban vizet forrni, adj hozzá egy teáskanál sót, és amikor a lábasban forr, tedd bele a zöldbabot. Főzzük 4 percig, majd csepegtessük le.

Vedd ki a sütőtálcát a sütőből, tedd a babot a sütőtálcára, és az étel már tálalásra kész. Helyezd az asztal közepére, és oszd el 4 tányérra, vagy hagyd, hogy mindenki kiszolgálja magát.