, 2021/8/10

Egy fényes, tükörtojás lopja el a show-t ebben a délnyugati salátában, amelyet queso fresco, koriander és citrusos fekete bab- és paradicsom-salsa tesz teljessé.

 rancheros saláta

Cal/Serv: 465

Adagok: 6

Teljes idő: 0 óra 25 perc

Hozzávalók

1 doboz fekete bab

3 nagy szilvaparadicsom

1/2 közepes vöröshagyma

3/4 c. extra szűz olívaolaj

1/2 c. friss lime leve

3 evőkanál durvára vágott friss koriander

3/4 teáskanál csípős szósz

3/4 teáskanál só

12 c. vegyes tavaszi zöldségek

6 kukorica tortilla

6 nagy tojás

1/2 c. Morzsolt queso fresco

Útmutató

Egy közepes tálban óvatosan keverjük össze a fekete babot, a paradicsomot, a hagymát, 1/2 csésze olajat, a lime levét, a koriandert, a csípős szószt és a sót, hogy egy friss salsa jöjjön létre. Tegyük félre. Osszuk szét a zöldeket 6 tányér között, és tegyük félre.

1 evőkanál olívaolajjal enyhén megkenjük mind a 6 tortillát, és ízlés szerint enyhén megsózzuk. Pirítsuk meg a tortillákat közvetlenül a grillsütő alatt vagy nyílt lángon, oldalanként 1 percig. Vágjuk a tortillákat negyedekre, és tekerjük fóliába, hogy melegen tartsuk.

A salsa 1/2 csésze kivételével egyenletesen ossza el a zöldségek között. A maradék olajat ossza szét 2 nagy, tapadásmentes serpenyőben, közepesen magas hőfokon. Üssön mindkét serpenyőbe 3 tojást, és csökkentse a hőfokot közepesre.

Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk a tojásokat, és a tojások tetejét enyhén megspricceljük a serpenyőben lévő olajjal, amíg a fehérje átlátszatlan, a sárgája pedig mély aranyszínű nem lesz, kb. 3 percig. Tegyünk át 1 tojást mindegyik tányérra. Szórjuk meg a tojásokat queso frescóval és a maradék salsával; díszítsük korianderrel. A salátákat azonnal tálaljuk a félretett tortillákkal.