, 2021/8/10

Dobd fel a klasszikus steak-vacsorát.

hanger steak

Tedd frissé a klasszikus steak-vacsorát.

4

Elkészítési idő: 0 óra 20 perc

Teljes elkészítési idő: 0 óra 30 perc

Hozzávalók

3 evőkanál sótlan vaj, elosztva

1 font friss vagy felolvasztott fagyasztott borsó

1 evőkanál friss menta, apróra vágva

1 evőkanál friss lime leve

Kosher só

Frissen őrölt fekete bors

1 1/2 font akasztófaszelet, 2 darabra vágva

1 teáskanál őrölt kömény

4 szelet parasztkenyér

1 evőkanál olívaolaj

2 oz. reszelt parmezán

Útmutató

Melegítsük elő a grillt közepesen magasra. Olvasszunk fel 2 evőkanál vajat egy kis serpenyőben közepes-magas hőfokon. Adjuk hozzá a borsót, és gyakori kevergetés mellett főzzük puhára, 6-8 percig. Adjuk hozzá a maradék evőkanál vajat, és pürésítsük. Adjuk hozzá a mentát és a lime levét, és keverjük össze. Sóval és borssal fűszerezzük.

Közben fűszerezze a steaket köménnyel, sóval és borssal. Grillezzük, amíg a belső hőmérséklet eléri a 130 fokot (közepesen átsült), oldalanként 4-5 percig. Szeletelés előtt hagyja pihenni 5 percig.

Kenje meg a kenyeret mindkét oldalát olajjal. Grillezzük, amíg aranybarna és ropogós nem lesz, oldalanként kb. 1 percig.

Tálalja a borsópürét reszelt parmezánnal és a steakkel, valamint a grillezett kenyérrel körítve.