, 2021/8/10
Dobd fel a klasszikus steak-vacsorát.
Tedd frissé a klasszikus steak-vacsorát.
4
Elkészítési idő: 0 óra 20 perc
Teljes elkészítési idő: 0 óra 30 perc
Hozzávalók
3 evőkanál sótlan vaj, elosztva
1 font friss vagy felolvasztott fagyasztott borsó
1 evőkanál friss menta, apróra vágva
1 evőkanál friss lime leve
Kosher só
Frissen őrölt fekete bors
1 1/2 font akasztófaszelet, 2 darabra vágva
1 teáskanál őrölt kömény
4 szelet parasztkenyér
1 evőkanál olívaolaj
2 oz. reszelt parmezán
Útmutató
Melegítsük elő a grillt közepesen magasra. Olvasszunk fel 2 evőkanál vajat egy kis serpenyőben közepes-magas hőfokon. Adjuk hozzá a borsót, és gyakori kevergetés mellett főzzük puhára, 6-8 percig. Adjuk hozzá a maradék evőkanál vajat, és pürésítsük. Adjuk hozzá a mentát és a lime levét, és keverjük össze. Sóval és borssal fűszerezzük.
Közben fűszerezze a steaket köménnyel, sóval és borssal. Grillezzük, amíg a belső hőmérséklet eléri a 130 fokot (közepesen átsült), oldalanként 4-5 percig. Szeletelés előtt hagyja pihenni 5 percig.
Kenje meg a kenyeret mindkét oldalát olajjal. Grillezzük, amíg aranybarna és ropogós nem lesz, oldalanként kb. 1 percig.
Tálalja a borsópürét reszelt parmezánnal és a steakkel, valamint a grillezett kenyérrel körítve.