, 2021/8/6

Adj a tavaszi ételeknek friss ízvilágot ezzel a gyömbéres csirkével, amely egész nap főzhet a lassú tűzhelyen, és amelyet egy kis fanyar káposztasaláta mellett tálalhatsz.

 csirke káposztasalátával

4 adag. Teljes elkészítési idő: 6 óra 50 perc

Hozzávalók

1/4 c. sárgabaracklekvár

2 evőkanál ketchup

1/4 c. szójaszósz

2 evőkanál reszelt friss gyömbér

2 kicsontozott, bőr nélküli csirkecomb, a felesleges zsírtól megtisztítva

4 gerezd fokhagyma, apróra vágva

1 közepes hagyma, apróra vágva

1 kis piros jalapeño paprika, apróra vágva

1/4 c. fűszerezetlen rizsecet, elosztva

Kosher só és frissen őrölt fekete bors

1 cs. hosszú szemű fehér rizs

1/4 kis vöröskáposzta (kb. 8 uncia), kimagozva és vékonyan felszeletelve

2 újhagyma, felszeletelve

1 evőkanál apróra vágott friss koriander, plusz még több a tálaláshoz.

1 evőkanál olívaolaj

Pirított szezámmag, a tálaláshoz

Útmutató

Keverjük össze a sárgabaracklekvárt, a ketchupot, a szójaszószt és a gyömbért egy 5-6 literes lassú tűzhelyben. Adja hozzá a csirkét, a fokhagymát, a hagymát és a jalapeñót; forgassa össze. Főzzük lefedve, amíg a csirke átsül, 3 1/2-4 1/2 óra magas fokozaton vagy 5 1/2-6 1/2 óra alacsony fokozaton. Tegye át a csirkét egy tányérra, és két villa segítségével aprítsa fel; tegye vissza a lassú tűzhelybe. Keverjen bele 2 evőkanál rizsecetet. Ízesítse sóval és borssal.

Tálalás előtt 25 perccel főzzük meg a rizst a csomagolás utasításai szerint. Dobja össze a káposztát, az újhagymát, a koriandert, az olajat és a maradék 2 evőkanál rizsecetet egy tálban. Ízesítsük sóval.

Tálaljuk a csirkét és a szószt a rizsre, káposztasalátával, korianderrel és szezámmaggal díszítve.