, 2021/8/10

Szénné égetett nyári tök és tökéletesen párosul a pestós-mázas csirkemellhez.

 pestós csirke

A pörkölt dió frissíti a boltban vásárolt pestót, amely tökéletes kenőanyag ehhez a klasszikus grillezett csirke és tök ételhez.

4 adag

Hozzávalók

1/4 c. pirított dió

3 evőkanál hűtött pesto

1 evőkanál friss citromlé

Kosher só és fekete bors

3 cukkini

2 sárga tök, hosszában vastag szeletekre vágva

1 evőkanál olívaolaj

4 csont nélküli, bőr nélküli csirkemellfilé

2 teáskanál sómentes fokhagymás és fűszernövényes fűszerkeverék

Friss bazsalikom, a tálaláshoz

Útmutató

Melegítsük fel a grillt közepesen magasra. Keverje össze a diót, a pestót és a friss citromlevet. Ha szükséges, hígítsa fel 1 evőkanál vízzel. Ízesítsük kóser sóval és fekete borssal.

Forgasson meg 3 cukkinit és 2 sárga tököt (hosszában vastag szeletekre vágva) olívaolajjal, kóser sóval és fekete borssal.

Fűszerezzen 4 kicsontozott, bőr nélküli csirkemellfilét sótlan fokhagymás és fűszernövényes fűszerkeverékkel, valamint kóser sóval és fekete borssal.

Grillezze a csirkét, amíg átsül, oldalanként 5-6 percig. Grillezze a tököt, amíg megpuhul, oldalanként 2-4 percig. Tálalja a zöldségeket és a csirkét pestóval és friss bazsalikommal körítve.