, 2021/8/10
Szénné égetett nyári tök és tökéletesen párosul a pestós-mázas csirkemellhez.
A pörkölt dió frissíti a boltban vásárolt pestót, amely tökéletes kenőanyag ehhez a klasszikus grillezett csirke és tök ételhez.
4 adag
Hozzávalók
1/4 c. pirított dió
3 evőkanál hűtött pesto
1 evőkanál friss citromlé
Kosher só és fekete bors
3 cukkini
2 sárga tök, hosszában vastag szeletekre vágva
1 evőkanál olívaolaj
4 csont nélküli, bőr nélküli csirkemellfilé
2 teáskanál sómentes fokhagymás és fűszernövényes fűszerkeverék
Friss bazsalikom, a tálaláshoz
Útmutató
Melegítsük fel a grillt közepesen magasra. Keverje össze a diót, a pestót és a friss citromlevet. Ha szükséges, hígítsa fel 1 evőkanál vízzel. Ízesítsük kóser sóval és fekete borssal.
Forgasson meg 3 cukkinit és 2 sárga tököt (hosszában vastag szeletekre vágva) olívaolajjal, kóser sóval és fekete borssal.
Fűszerezzen 4 kicsontozott, bőr nélküli csirkemellfilét sótlan fokhagymás és fűszernövényes fűszerkeverékkel, valamint kóser sóval és fekete borssal.
Grillezze a csirkét, amíg átsül, oldalanként 5-6 percig. Grillezze a tököt, amíg megpuhul, oldalanként 2-4 percig. Tálalja a zöldségeket és a csirkét pestóval és friss bazsalikommal körítve.