, 2022/7/5
A házi gombakrémleves telt ízű és olyan egyszerű elkészíteni, hogy nem fogsz többé konzervlevest vásárolni! A klasszikus házi gombakrémleves recept mély, földes ízvilágát nem lehet felülmúlni, különösen, ha percek alatt elkészül.
Soha többé nem nyitsz ki konzerv gombalevest, miután kipróbáltad a receptünket! Imádni fogod, hogy milyen egyszerű elkészíteni! Besétálsz a konyhába, hogy összedobj néhány hozzávalót, csak hogy percek alatt egy meleg, krémes tál vigasztaló levessel jöjj ki.
Gombakrémleves
Összetevők
4 evőkanál vaj
1 evőkanál olaj
2 hagyma kockára vágva
4 gerezd fokhagyma felaprítva
1 1/2 font (750 g) friss barna gomba felszeletelve
4 teáskanál apróra vágott kakukkfű elosztva
1/2 csésze Marsala bor (bármilyen száraz vörös- vagy fehérbor)
6 evőkanál liszt
4 csésze alacsony nátriumtartalmú csirkeleves vagy húsleves
1-2 teáskanál só ízlés szerint
1/2-1 teáskanál fekete törött bors ízlés szerint
2 marhahúsleveskocka, morzsolva
1 csésze tejszín vagy fél és fél (helyettesíthető párolt tejjel)
Apróra vágott friss petrezselyem és kakukkfű a tálaláshoz
Utasítások
Melegítsük fel a vajat és az olajat egy nagy fazékban közepes-magas hőfokon, amíg megolvad. Pároljuk a hagymát 2-3 percig, amíg megpuhul. Pároljuk a fokhagymát, amíg illatos nem lesz, kb. 1 percig.
Adjuk hozzá a gombát és 2 teáskanál kakukkfüvet, főzzük 5 percig. Öntsük hozzá a bort, és hagyjuk főni 3 percig.
Szórjuk meg a gombát liszttel, keverjük jól össze, és főzzük 2 percig. Adjuk hozzá a húslevest, keverjük össze újra, és forraljuk fel. Csökkentse a hőfokot alacsony-közepesre, fűszerezze sóval, borssal és morzsolt húsleveskockával.
Fedjük le, és hagyjuk főni 10-15 percig, közben időnként megkeverve, amíg besűrűsödik.
Csökkentsük a hőfokot alacsonyra, keverjük bele a tejszínt vagy a fele-fele arányú tejszínt. Hagyjuk gyengén párolódni (ne forraljuk fel). Állítsa be a sót és a borsot ízlése szerint.
Keverd bele a petrezselymet és a maradék kakukkfüvet. Melegen tálaljuk.
Gyors gombakrémleves
Hozzávalók
2 evőkanál vaj
1/2 font szeletelt friss gomba
1/4 csésze apróra vágott hagyma
6 evőkanál liszt
1/2 teáskanál só
1/8 teáskanál bors
2 konzerv (egyenként 14-1/2 uncia) csirkeleves
1 csésze fél-fél tejszín
Útmutató
Egy nagy serpenyőben közepesen magas hőfokon hevítsük fel a vajat; a gombát és a hagymát pároljuk puhára.
Keverje simára a lisztet, sót, borsot és 1 doboz húslevest; keverje a gombás keverékhez. Keverje bele a maradék doboz húslevest. Forraljuk fel; főzzük és keverjük, amíg besűrűsödik, kb. 2 percig. Csökkentse a hőfokot; keverje bele a tejszínt. Fedő nélkül pároljuk, amíg az ízek össze nem keverednek, kb. 15 percig, időnként megkeverve.
Krémes gombaleves
8 Hozzávalók
3 módszer lépés
25 g vaj
1 közepes barna hagyma, vékonyan felszeletelve
1 közepes méretű póréhagyma, megtisztítva, félbevágva, megmosva, vékonyan felszeletelve.
500 g csésze gomba, vékonyan felszeletelve
2 csésze Massel csirkehúsleves
1/2 csésze tiszta tejszín
Tiszta tejszín a tálaláshoz
Apróra vágott friss metélőhagyma, a tálaláshoz
1. lépés
Olvaszd fel a vajat egy serpenyőben közepes lángon. Add hozzá a hagymát és a póréhagymát. Főzzük kevergetve 5-7 percig, vagy amíg megpuhul. Add hozzá a gombát. Főzzük kevergetve 5-7 percig, vagy amíg a gomba megpuhul.
2. lépés
Adjunk hozzá alaplevet. Forraljuk fel. Csökkentsük a hőfokot közepesre. Pároljuk 10 percig, vagy amíg a gomba megpuhul, és a folyadék kissé csökken. A levest szakaszosan turmixoljuk simára.
3. lépés
Tegyük vissza a levest a serpenyőbe. Ízesítsük sóval és borssal. Adjuk hozzá a tejszínt. Csökkentse a hőfokot alacsonyra. Főzzük kevergetve 5 percig, vagy amíg átmelegszik. Kanalazzuk tálkákba. Tegyük a tetejére a tejszínt és a metélőhagymát. Tálaljuk.