, 2022/8/26

Ez aztán a művészet! Salátacsészék, melyeket dús, zamatos garnélarák díszít, és bőségesen megöntözve a kedvenc louisianai remoulade-ommal.

Garnélarák Remoulade saláta csészék

Kísérd néhány főtt tojással, olajbogyóval és avokádóval, és ez lehet a mindennapi salátád vagy jól néz ki, egyszerű előétel az ünnepekre.

Ez egy New Orleans-i klasszikus, amely soha nem öregszik meg. Ha szereted a garnélarákot, akkor imádni fogod a garnélarákos remoulade...

Összetevők

1 font garnélarák, hámozva és kibelezve

6 vaj- vagy bostoni salátalevél

A garnélarák főzéséhez

1 citrom, felszeletelve

3 babérlevél

1 teáskanál piros chilipehely

2 evőkanál só

1 teáskanál Worcestershire szósz

A Remoulade szószhoz (a másik változatot lásd a 3. megjegyzésben)

1 csésze majonéz

2 evőkanál kreol mustár

1 evőkanál Louisiana stílusú csípős szósz

2 evőkanál citromlé

1 teáskanál Worcestershire szósz

1 evőkanál édes relish

1 közepes méretű fokhagyma gerezd, apróra vágva

2 evőkanál petrezselyem, apróra vágva

2 teáskanál kapribogyó, apróra vágva

1 teáskanál cajun vagy kreol fűszerezés

1/2 teáskanál paprika

1/4 teáskanál só

1/4 teáskanál fekete bors

Díszítéshez

3 keményre főtt tojás

1 csésze fekete olajbogyó

1 avokádó

1/2 citrom, felkarikázva

Kéz nélküli üzemmód:

Megakadályozza a képernyő elalvását

OnOff

Utasítások

Add a citromot, a babérlevelet, a chilipelyhet, a sót és a Worcestershire-szószt egy nagy fazék vízhez. Forrald fel, és főzd 10 percig, hogy az ízek beszivárogjanak a vízbe.

Add a garnélát a vízhez, és főzd átlátszatlanná, 2-4 percig, a garnélarák méretétől függően. Szűrőben lecsepegtetjük, és azonnal jeges vízfürdőbe tesszük a garnélákat.

Keverd össze az összes remoulade-összetevőt, és vágd a díszítéseket a kívánt formára.

Csöpögtesd le a garnélarákot, és keverd össze 1/2 csésze remoulade mártással.

Rendezd el a salátacsészéket és a díszítéseket a tálon. Egyenlő adagokat kanalazz a garnélarákos keverékből a salátakelyhekbe.

Megjegyzések

Sietsz? Használhatsz előfőzött garnélarákot is, bár én szeretem az ízeket, amelyeket ez a módszer ad.

Így nagyobb mennyiségű remoulade készül, mint amennyi a garnélarákhoz szükséges. A maradékot zárt edényben akár két hétig is eláll a hűtőben. A maradék remekül használható szendvicskenyérkenyérként vagy mártogatósnak szinte bármibe. Vagy csak főzzön még több garnélát!

Ez a remoulade hagyományosabb, rózsaszínű változatához készült. A piros változathoz, amelyet szintén szeretek, használja:

1/4 csésze kreol mustár

1 evőkanál majonéz

2 evőkanál ketchup

1/2 teáskanál Worcestershire szósz

1 közepes méretű fokhagyma, apróra vágva

1/2 evőkanál citromlé

1,5 teáskanál paprika

1/8 teáskanál fekete bors

Cayenne, csipetnyi

1 teáskanál cukor

2 evőkanál petrezselyem, apróra vágva

2 evőkanál extra szűz olívaolaj

1/4 teáskanál só