, 2022/8/26
Ez aztán a művészet! Salátacsészék, melyeket dús, zamatos garnélarák díszít, és bőségesen megöntözve a kedvenc louisianai remoulade-ommal.
Kísérd néhány főtt tojással, olajbogyóval és avokádóval, és ez lehet a mindennapi salátád vagy jól néz ki, egyszerű előétel az ünnepekre.
Ez egy New Orleans-i klasszikus, amely soha nem öregszik meg. Ha szereted a garnélarákot, akkor imádni fogod a garnélarákos remoulade...
Összetevők
1 font garnélarák, hámozva és kibelezve
6 vaj- vagy bostoni salátalevél
A garnélarák főzéséhez
1 citrom, felszeletelve
3 babérlevél
1 teáskanál piros chilipehely
2 evőkanál só
1 teáskanál Worcestershire szósz
A Remoulade szószhoz (a másik változatot lásd a 3. megjegyzésben)
1 csésze majonéz
2 evőkanál kreol mustár
1 evőkanál Louisiana stílusú csípős szósz
2 evőkanál citromlé
1 teáskanál Worcestershire szósz
1 evőkanál édes relish
1 közepes méretű fokhagyma gerezd, apróra vágva
2 evőkanál petrezselyem, apróra vágva
2 teáskanál kapribogyó, apróra vágva
1 teáskanál cajun vagy kreol fűszerezés
1/2 teáskanál paprika
1/4 teáskanál só
1/4 teáskanál fekete bors
Díszítéshez
3 keményre főtt tojás
1 csésze fekete olajbogyó
1 avokádó
1/2 citrom, felkarikázva
Kéz nélküli üzemmód:
Megakadályozza a képernyő elalvását
OnOff
Utasítások
Add a citromot, a babérlevelet, a chilipelyhet, a sót és a Worcestershire-szószt egy nagy fazék vízhez. Forrald fel, és főzd 10 percig, hogy az ízek beszivárogjanak a vízbe.
Add a garnélát a vízhez, és főzd átlátszatlanná, 2-4 percig, a garnélarák méretétől függően. Szűrőben lecsepegtetjük, és azonnal jeges vízfürdőbe tesszük a garnélákat.
Keverd össze az összes remoulade-összetevőt, és vágd a díszítéseket a kívánt formára.
Csöpögtesd le a garnélarákot, és keverd össze 1/2 csésze remoulade mártással.
Rendezd el a salátacsészéket és a díszítéseket a tálon. Egyenlő adagokat kanalazz a garnélarákos keverékből a salátakelyhekbe.
Megjegyzések
Sietsz? Használhatsz előfőzött garnélarákot is, bár én szeretem az ízeket, amelyeket ez a módszer ad.
Így nagyobb mennyiségű remoulade készül, mint amennyi a garnélarákhoz szükséges. A maradékot zárt edényben akár két hétig is eláll a hűtőben. A maradék remekül használható szendvicskenyérkenyérként vagy mártogatósnak szinte bármibe. Vagy csak főzzön még több garnélát!
Ez a remoulade hagyományosabb, rózsaszínű változatához készült. A piros változathoz, amelyet szintén szeretek, használja:
1/4 csésze kreol mustár
1 evőkanál majonéz
2 evőkanál ketchup
1/2 teáskanál Worcestershire szósz
1 közepes méretű fokhagyma, apróra vágva
1/2 evőkanál citromlé
1,5 teáskanál paprika
1/8 teáskanál fekete bors
Cayenne, csipetnyi
1 teáskanál cukor
2 evőkanál petrezselyem, apróra vágva
2 evőkanál extra szűz olívaolaj
1/4 teáskanál só