, 2023/1/4
A tex-mex egészséges lesz ezekkel a kukorica tortillákkal, amelyek tetején chipotle vesebab, savanyított vöröshagyma, koriander és lime van.
Elkészítési és főzési idő
Előkészítés:15 perc
Főzés:12 perc
Easy
4 személyt szolgál fel
Összetevők
2 lilahagyma, 1 vékonyan felszeletelve, 1 apróra vágva
2 lime, 1 lime leve és 1 karikára vágott lime
1 ½ evőkanál napraforgóolaj
2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
2 teáskanál őrölt kömény
1 evőkanál paradicsompüré
1 evőkanál chipotle paszta
400 g konzerv vesebab, lecsepegtetve és leöblítve
4 kukoricatortilla
140 g retek, vékonyan felszeletelve
nagy marék koriander, durvára vágva
Módszer
1. LÉPÉS
Melegítsük fel a sütőt 220C/200C-ra (légkeverés/gáz 7). Tegyük a felszeletelt hagymát, a lime levét és a fűszereket egy tálba, majd tegyük félre.
2. LÉPÉS
Hevítsünk fel 1 evőkanál olajat egy serpenyőben, és pirítsuk meg az apróra vágott hagymát és fokhagymát, amíg megpuhul. Keverje bele a köményt, és pirítsa még 1 percig. Adja hozzá a paradicsompürét, a chipotle-pasztát és a babot, keverje össze, majd öntse bele a fél doboz vizet. Pároljuk 5 percig, fűszerezzük, majd durván pürésítsük. (Pár percig még főzhetjük, ha kicsit folyós, vagy adhatunk hozzá néhány fröccs vizet, hogy hígítsuk).
3. LÉPÉS
Közben a tortillákat megkenjük a maradék olajjal, és sütőlapra helyezzük. Süssük 8 percig, amíg ropogósra sül. Kenje meg a tortillákat a babos keverékkel. Keverje össze a retket és a koriandert a savanyított hagymával, majd kanalazza a tetejére. Tálaljuk lime-szeletekkel.