, 2021/8/8
A gyerekek futva jönnek majd, amikor felszolgálja az örök kedvenc gyors változatát.
A darált pulyka vagy csirke helyettesíti a szokásos darált marhahúst, és a friss uborkás-hagymás uborka a teteje az egésznek!
A pulyka soványabb (de ugyanolyan laktató) helyettesítője a darált marhahúsnak, a vasban gazdag kovászos kenyér pedig több fehérjét tartalmaz, mint a szokásos cukros hamburger zsemle.
6 adag
Teljes idő: 0 óra 30 perc
Hozzávalók
olívaolaj
1 közepes sárga hagyma, apróra vágva
1 piros paprika, apróra vágva
1 sárgarépa, apróra vágva
Kosher só és frissen őrölt fekete bors
2 gerezd fokhagyma, összenyomva
1 font. sovány darált pulyka- vagy csirkehús
1 evőkanál chilipor
1/4 teáskanál őrölt fahéj
1 (8 unciás) doboz paradicsomszósz
1/4 c. édes ételízesítő
2 tk. Worcestershire szósz
2 evőkanál vörösborecet, elosztva
3 Perzsa uborka, vékonyan felszeletelve
1/2 c. vékonyra szeletelt lilahagyma
6 vastag szelet pirítós vagy osztott burgerzsemle
Útmutató
Melegítsük fel az olajat egy nagy serpenyőben közepes lángon. Adjuk hozzá a sárga hagymát, a paprikát és a sárgarépát. Ízesítsük sóval és borssal. Főzzük, időnként megkeverve, amíg megpuhul, 6-8 percig. Adjuk hozzá a fokhagymát, és időnként megkeverve főzzük, amíg illatozni kezd, 30 másodpercig. Adjuk hozzá a pulykahúst, és egy kanállal szétnyomkodva főzzük, amíg a pulyka már nem lesz rózsaszínű, 4-6 percig. Adjuk hozzá a chiliport és a fahéjat. Főzzük, időnként megkeverve, 1 percig. Adjuk hozzá a paradicsomszószt és a relish-t. Pároljuk, amíg kezd besűrűsödni, 2-4 percig. Keverjük bele a Worcestershire-t és 1 evőkanál ecetet.
Dobja össze az uborkát, a lilahagymát és a maradék evőkanál ecetet egy tálban. Ízesítsük sóval. Hagyjuk állni, időnként megforgatva, 4-6 percig. Kanalazzuk a húskeveréket a pirítós tetejére, és hintsük meg savanyúsággal.