, 2021/8/9

Az édeskömény, avokádó és lilahagyma saláta feldobja a füstölt csirkeszeletet.

sült csirke

4 adag

Az édesköményes, avokádós és lilahagymás saláta könnyű jegyeket kínál a füstölt, szénné égetett csirkeszelet mellé.

Összetevők

1 1/4 font csirke szelet

1 1/2 teáskanál feketítő fűszer

Kosher só és fekete bors

3 evőkanál olívaolaj

1 vékonyra szeletelt nagy édesköményhagyma

3/4 c. édesköményszál (apróra vágva)

3 szeletelt zellerborda

1/3 c. szeletelt lilahagyma

2 evőkanál friss citromlé

1 szeletelt avokádó

1/3 c. morzsolt feta

Útmutató

Fűszerezzük a csirkeszeleteket feketekaláccsal, valamint kóser sóval és fekete borssal. Süssük 1 evőkanál olívaolajban egy nagy serpenyőben közepesen magas hőfokon, amíg átsül, oldalanként 3-4 percig.

Közben dobja össze a vékonyra szeletelt nagy édesköményhagymát, az apróra vágott édesköményszálat, a zellerbordákat, a lilahagymát, 2 evőkanál olívaolajat és a friss citromlevet. Keverje bele az avokádót és a morzsolt fetát. Ízesítsük kóser sóval és fekete borssal. Tálaljuk a csirke mellé.