, 2023/1/4

Forrón füstolt lazaccal, avokádóval és kelkáposztával

Egyszerű sushi saláta

TÁPLÁLKOZÁS ADAGONKÉNT

Kalóriák

379

19%

Zsír

12g

17%

Telített zsírsavak

2.4g

12%

Cukrok

15.8g

18%

Fehérje

22g

44%

Szénhidrátok

42.7g

16%

Hozzávalók

80 g sushi rizs

½ kis fej brokkoli

1 nagy marék kelkáposzta

1 érett avokádó

alacsony sótartalmú szójaszósz

1 teáskanál wasabipaszta

2 lime

1 evőkanál folyékony méz

1 cm-es darab gyömbér

120 g forrón füstölt lazac, fenntartható forrásból származó lazac

50 g borsóhajtás vagy 20 g zsázsa

Az alábbiakban megadott adagonkénti költséget a Whisk.com generálta, és az egyes szupermarketek árain alapul. Az adagonkénti költségek kiszámításának módjáról bővebb információt a GYIK-ben talál.

Módszer

Főzzük meg a rizst a csomagolási utasítás szerint.

A brokkolit vágjuk virágokra, majd a rizs tetején ülő párolóedényben a kelkáposztával együtt pároljuk, amíg éppen csak megpuhul. Folyó hideg víz alatt frissítse fel.

Tegye a rizst és a zöldséget az uzsonnásdobozába.

Az avokádót vágja félbe és törje ki, majd egy villa segítségével pépesítse a húsát a héjában. Adjon hozzá egy kis szójaszószt, a wasabipasztát és 1 lime levét.

Tartsa a felszúrt avokádót a héjában, és használja tárolóedényként. Fedje le fóliával (ha egy barátját eteti a munkahelyén, csak nyomja össze a feleket), és tegye az uzsonnásdobozába.

Az öntethez öntsön 1 evőkanál szójaszószt egy lekváros üvegbe, adja hozzá a maradék lime levét és a mézet. Hámozza meg és reszelje bele a gyömbért.

A lazacot a rizsre és a zöldfűszerekre pelyhesítsük, és szórjuk rá a borsóhajtásokat vagy a zsázsát.

Tartsa az uzsonnásdobozt, az öntetet és az avokádót fogyasztásig hűtőben, majd rázza össze az öntetet, öntse a rizsre és a lazacra, keverje össze, hogy bevonja, és élvezze, az avokádóval az oldalán.