, 2023/1/4
Forrón füstolt lazaccal, avokádóval és kelkáposztával
TÁPLÁLKOZÁS ADAGONKÉNT
Kalóriák
379
19%
Zsír
12g
17%
Telített zsírsavak
2.4g
12%
Cukrok
15.8g
18%
Fehérje
22g
44%
Szénhidrátok
42.7g
16%
Hozzávalók
80 g sushi rizs
½ kis fej brokkoli
1 nagy marék kelkáposzta
1 érett avokádó
alacsony sótartalmú szójaszósz
1 teáskanál wasabipaszta
2 lime
1 evőkanál folyékony méz
1 cm-es darab gyömbér
120 g forrón füstölt lazac, fenntartható forrásból származó lazac
50 g borsóhajtás vagy 20 g zsázsa
Az alábbiakban megadott adagonkénti költséget a Whisk.com generálta, és az egyes szupermarketek árain alapul. Az adagonkénti költségek kiszámításának módjáról bővebb információt a GYIK-ben talál.
Módszer
Főzzük meg a rizst a csomagolási utasítás szerint.
A brokkolit vágjuk virágokra, majd a rizs tetején ülő párolóedényben a kelkáposztával együtt pároljuk, amíg éppen csak megpuhul. Folyó hideg víz alatt frissítse fel.
Tegye a rizst és a zöldséget az uzsonnásdobozába.
Az avokádót vágja félbe és törje ki, majd egy villa segítségével pépesítse a húsát a héjában. Adjon hozzá egy kis szójaszószt, a wasabipasztát és 1 lime levét.
Tartsa a felszúrt avokádót a héjában, és használja tárolóedényként. Fedje le fóliával (ha egy barátját eteti a munkahelyén, csak nyomja össze a feleket), és tegye az uzsonnásdobozába.
Az öntethez öntsön 1 evőkanál szójaszószt egy lekváros üvegbe, adja hozzá a maradék lime levét és a mézet. Hámozza meg és reszelje bele a gyömbért.
A lazacot a rizsre és a zöldfűszerekre pelyhesítsük, és szórjuk rá a borsóhajtásokat vagy a zsázsát.
Tartsa az uzsonnásdobozt, az öntetet és az avokádót fogyasztásig hűtőben, majd rázza össze az öntetet, öntse a rizsre és a lazacra, keverje össze, hogy bevonja, és élvezze, az avokádóval az oldalán.