, 2022/7/6

Ez a kedvenc házi csokitorta receptem. A szuper nedves morzsával és a fuddy, mégis könnyű állagával ez a csokitorta recept hamarosan a te kedvenced is lesz. A tetejére csokoládés vajkrémet és csokoládéforgácsot teszünk a 3x-os csokoládé ízért. Ezt a csokoládés réteges tortát lapos tortaként is elkészítheted.

chocolate cake

Ismered az ördögi csokoládétortát, amit étteremben vagy akár dobozos keverékből kapsz? Ez pontosan ilyen torta, csak teljesen házilag. Észrevetted a vöröses árnyalatot? Innen ered az Ördögi Étel elnevezés. A szódabikarbóna ebben a receptben reakcióba lép a természetes kakaóporral, ami a vöröses színt eredményezi.

Háromszoros csokoládé torta

Hozzávalók

1 és 3/4 csésze (219 g) teljes kiőrlésű liszt (kanállal és simára simítva).

3/4 csésze (62 g) cukrozatlan természetes kakaópor

1 és 3/4 csésze (350 g) kristálycukor

2 teáskanál szódabikarbóna

1 teáskanál sütőpor

1 teáskanál só

2 teáskanál eszpresszópor (nem kötelező)

1/2 csésze (120 ml) növényi olaj (vagy repceolaj vagy olvasztott kókuszolaj)

2 nagy tojás, szobahőmérsékleten

2 teáskanál tiszta vaníliakivonat

1 csésze (240 ml) író, szobahőmérsékleten

1 csésze (240 ml) frissen főzött erős forró kávé (normál vagy koffeinmentes)

Csokoládés vajkrém

1,25 csésze (2,5 rúd vagy 290 g) sótlan vaj, szobahőmérsékletűre lágyítva.

3 és fél csésze (420g) porcukor

3/4 csésze (65g) cukrozatlan kakaópor (natúr vagy holland eljárással)

3-5 evőkanál (45-75 ml) tejszín (vagy fél-fél-fél tej vagy tej), szobahőmérsékleten.

1/4 teáskanál só

1 teáskanál tiszta vaníliakivonat

opcionális a díszítéshez: félédes csokoládédarabkák

Útmutató

Melegítsük elő a sütőt 177 °C-ra. Kenjünk ki két 9 hüvelykes tortaformát, béleljük ki pergamenpapírral, majd kenjük ki a pergamenpapírt. A pergamenpapír segít, hogy a sütemények zökkenőmentesen oldódjanak ki a formákból.

Készitsd el a tortát: Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a kakaóport, a cukrot, a szódabikarbónát, a sütőport, a sót és az eszpresszóport (ha használsz). Tedd félre. Egy kézi vagy állványos mixerrel, amelyhez habverő tartozékot szereltek (vagy használhat habverőt is) keverd össze az olajat, a tojásokat és a vaníliát közepes-magas sebességen, amíg össze nem keveredik. Adjuk hozzá az írót, és keverjük addig, amíg össze nem keveredik. Öntsd a nedves hozzávalókat a száraz hozzávalókhoz, add hozzá a forró vizet/kávét, és habverővel vagy alacsony sebességen verd, amíg a tészta teljesen össze nem áll. A tészta híg.

Oszd el a tésztát egyenletesen a tepsik között. Süssük 23-26 percig, vagy amíg a közepébe szúrt fogpiszkáló tiszta nem lesz. A sütési idő változó, ezért figyeld a sajátod. A sütemények akkor vannak kész, ha a közepükbe szúrt fogpiszkáló tisztán jön ki. (Megjegyzés: Még ha teljesen készek is, a kihűlt sütemények könnyen megsüllyedhetnek a közepükön. A kakaópor egyszerűen nem olyan erős szerkezetű, mint a teljes kiőrlésű liszt, és nem bírja el az összes nedvességet, ami egy nedves ízű csokoládétorta elkészítéséhez szükséges. Ez normális!)

Vedd ki a süteményeket a sütőből, és helyezd egy rácsra. Hagyd teljesen kihűlni a tepsiben.

Készítsd el a vajkrémet: Kézi vagy állókeverővel, amelyhez lapátos keverőfelszerelést használsz, közepes sebességen verd krémesre a vajat - körülbelül 2 percig. Add hozzá a porcukrot, a kakaóport, 3 evőkanál tejszínt, a sót és a vaníliakivonatot. Alacsony sebességen 30 másodpercig verjük, majd növeljük a sebességet magasra, és verjük 1 teljes percig. Ne verjük túl. Adjunk még 1/4 csésze porcukrot vagy kakaóport, ha túl híg a máz, vagy 1-2 evőkanál tejszínt, ha túl sűrű (én általában 1 evőkanálnyit szoktam még hozzáadni), és kóstoljuk meg. Adjunk hozzá még egy csipet sót, ha szükséges.

Állítsd össze és fagyaszd meg: Ha a kihűlt sütemények teteje domború, egy nagy fogazott késsel vágjunk le egy vékony réteget a tetejükről, hogy sima felületet hozzunk létre. Ezt nevezzük a sütemények "kiegyenlítésének". Dobd el vagyd a kész tortát. Helyezz 1 tortaréteget a tortaállványra vagy tálalótányérra. Egyenletesen fedd be a tetejét mázzal. Tedd a tetejére a 2. tortaréteget, és a maradék cukormázat kend a tetejére és az oldalára. A mázhoz mindig használok cukormázspatulát és padkaparót. Kívánság szerint csokoládéforgáccsal díszítsük.

Szeletelés előtt legalább 30-60 percig hűtsük a tortát a hűtőszekrényben. Ez segít a tortának megtartani az alakját vágáskor.

A megmaradt tortát szorosan lefedjük, és a hűtőszekrényben 5 napig tároljuk.

A legjobb csokoládétorta recept

Hozzávalók

2 csésze teljes kiőrlésű liszt

2 csésze cukor

3/4 csésze cukrozatlan kakaópor

2 teáskanál sütőpor

1 1/2 teáskanál szódabikarbóna

1 teáskanál só

1 teáskanál eszpresszópor házi vagy bolti készítésű

1 csésze tej vagy író, mandula vagy kókusztej

1/2 csésze növényi olaj vagy repceolaj, vagy olvasztott kókuszolaj

2 nagy tojás

2 teáskanál vaníliakivonat

1 csésze forró víz

Csokoládé vajkrém máz receptje

Útmutató

Melegítsük elő a sütőt 350º F-ra. Készítsünk elő két 9 hüvelykes tortaformát úgy, hogy permetezzük be sütőspray-vel vagy vajazzuk meg és enyhén lisztezzük ki.

A csokoládétortához:

Add a lisztet, a cukrot, a kakaót, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót és az eszpresszóport egy nagy tálba vagy egy botmixer táljába. Habverővel keverd át, hogy összeálljon, vagy a lapátos tartozék segítségével keverd át a lisztes keveréket, amíg jól össze nem áll.

Add a tejet, a növényi olajat, a tojást és a vaníliát a lisztes keverékhez, és közepes sebességen keverd össze, amíg jól össze nem keveredik. Csökkentsd a sebességet, és óvatosan adagold a forró vizet a tortatésztához, amíg jól össze nem keveredik.

Oszd el a tortatésztát egyenletesen a két előkészített tortaformában. Süssük 30-35 percig, amíg a csokoládétorta közepébe szúrt fogpiszkáló vagy tortabevonó tiszta nem lesz.

Vegyük ki a sütőből, és hagyjuk hűlni kb. 10 percig, majd vegyük ki a formából, és hagyjuk teljesen kihűlni.

A tortát csokoládés vajkrémmázzal mázoljuk.