, 2022/7/5

Az egyik leghíresebb és legkedveltebb magyar étel, ez az autentikus csirkepaprikás recept zsenge csirkehúst kínál felejthetetlenül gazdag, ízgazdag és krémes paprikás mártásban! Tiszta mennyország!

chicken paprikash

A csirkepaprikás Magyarországról származik, egy olyan országból, amely gyönyörű tájakkal, városokkal, falvakkal, kultúrákkal, hagyományokkal, emberekkel és ételekkel rendelkezik. Imádom hallani olvasóinktól, hogy milyen élményeik vannak, amikor Magyarországon járnak, és beleszeretnek az országba és az ételekbe. Ez az, amit a Magyarországra látogatás tesz az emberekkel... beleszeretnek. Én biztosan így tettem. A csirkepaprikás pedig a magyar konyha legjavát képviseli.

Hiteles csirkepaprikás

Összetevők

2 evőkanál sertészsír , vagy vaj (hagyományosan sertészsírt használnak, és a legjobb íz érdekében erősen ajánljuk).

3 font csirkedarabok, csont és bőr nélkül (ez a hagyományos és ajánlott, mert így lesz a legízletesebb, de alternatívaként használhat csont és bőr nélküli csirkedarabokat is).

2 közepes sárga hagyma, nagyon apróra vágva

2 gerezd fokhagyma, finomra aprítva

2 roma paradicsom, magok eltávolítva és nagyon apró kockákra vágva

1 magyar paprika, kockára vágva (nem kötelező)

3-4 evőkanál minőségi, valódi, importált édes magyar paprika

2 csésze Aneto 100% teljesen természetes csirkeleves (a legkedveltebb csirkelevesünk)

vagy Aneto alacsony nátriumtartalmú csirkeleves

1 1/2 teáskanál tengeri só

1/2 teáskanál frissen őrölt fekete bors

3 evőkanál általános liszt

3/4 csésze teljes zsírtartalmú tejföl , szobahőmérsékletű (fontos, hogy elkerüljük a csomósodást; ügyeljünk arra, hogy teljes zsírtartalmú tejfölt használjunk)

1/4 csésze tejszínhab

Útmutató

Melegítsük fel a zsírt egy nehéz fazékban, és barnítsuk meg a csirkét minden oldalról. Tegye át a csirkét egy tányérra. Ugyanebben az olajban adjuk hozzá a hagymát, és pirítsuk aranybarnára. Adjuk hozzá a fokhagymát és a paradicsomot (és borsot, ha használunk), és pirítsuk további 2-3 percig. Vegye le a fazekat a tűzről, és keverje bele a paprikát, a sót és a borsot (a paprika keserűvé válik, ha megperzselődik).

Tegyük vissza a csirkét a fazékba, és tegyük vissza a tűzre. Öntsük hozzá a csirkelevest. A csirkét nagyrészt el kell fednie. Forraljuk fel. Fedjük le, csökkentsük a hőfokot közepesen alacsonyra, és pároljuk 40 percig. Vegye ki a csirkét, és tegye át egy tányérra.

Egy kis tálban keverd a lisztet a tejfölös-tejszínes keverékhez, hogy sima tésztát kapj. Keverd a tejszínes keveréket a mártásba, folyamatosan kevergetve, hogy ne legyen csomós. Pár percig forraljuk, amíg a mártás besűrűsödik. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Tedd vissza a csirkét a mártásba, és párold át, hogy átmelegedjen.

Tálaljuk a csirkepaprikást magyar nokedlivel, ami olyan, mint a német spagetti, csak nagyon rövid és tömzsi.

Az én csirke paprikás receptem

A csirkepaprikásban azt értékelem, hogy mennyire egyszerű elkészíteni, mégis mennyire finom a mély, földes ízeivel.

Kezdetnek megfűszerezem a csirkémet, és pár pillanatra megpirítom a forró holland sütőben vagy fazékban, hogy színt kapjon. Ezután kiveszem a csirkét, és egy pillanatra félreteszem.

Ezután hozzáadom az aromákat és a zöldségeket, és megpárolom, hogy megpuhuljanak, majd megszórom egy kis liszttel, és belekeverem a csirkealaplevet (vagy húslevest).

Az aromákat és a zöldségkeveréket felforralom (vagy enyhén felforralom), majd visszadobom a csirkét a fazékba, csökkentem a hőfokot, és hagyom, hogy az egész finoman főjön kb. 35 percig, hogy az ízek összeolvadjanak, és amíg a csirke teljesen átsül, a zöldségek pedig megpuhulnak.

Befejezésként egy kis tejfölt és egy kis petrezselymet keverek bele, majd a csirkepaprikást spagetti, vajas tojásos tészta vagy kis gnocchi tetejére kanalazom.

Hozzávalók: Paprikapaprikás: 1:

1 ¾ font bőr nélküli, csont nélküli csirkecomb, harapható darabokra vágva.

Fekete bors

2 evőkanál olívaolaj

2 evőkanál sótlan vaj

1 hagyma, kockára vágva

1 ¼ csésze szeletelt bébirépa (vagy kb. 4 közepes méretű sárgarépa)

3 borda zeller, kockára vágva

4 gerezd fokhagyma, fokhagymanyomón átnyomva

2 nagy, szárított babérlevél

2 evőkanál paprika (édes, nem csípős)

Csipetnyi fehér bors

¼ csésze liszt

2 ¼ csésze csirkealaplé vagy húsleves

2 roma vagy campari paradicsom, kimagozva és felkockázva

3 evőkanál tejföl

Apróra vágott petrezselyem, a díszítéshez

Elkészítés: A főzelékhez a következő ételeket készítsük el:

A fenti összetevőlista szerint gyűjtsd össze és készítsd elő az összes hozzávalót, hogy készen és rendszerezve álljon a felhasználásra.

Tedd a csirkedarabokat egy nagy tálba, és szórd meg némi sóval és borssal. Helyezz egy fazekat vagy egy nagy, mély holland sütőt vagy serpenyőt közepesen magas hőfokra, és csepegtesd bele az olívaolajat. Amint felforrósodott, tedd bele a fűszerezett csirkedarabokat, és néhány pillanatig pirítsd őket, amíg halvány aranybarnára sülnek. Vedd ki a serpenyőből, és tedd félre.

Adjuk hozzá a vajat, és ha megolvadt, adjuk hozzá a hagymát, a sárgarépát és a zellert, valamint egy csipetnyi sót és borsot, és pároljuk, hogy kicsit megpuhuljanak a dolgok, körülbelül 4-5 percig. Adjuk hozzá a fokhagymát, a babérlevelet, a paprikát és a fehérborsot, és keverjük össze, hogy a fokhagyma is belekerüljön.

Ha már aromás, egyenletes rétegben szórjuk bele a lisztet, és keverjük össze, hogy a zöldségbe kerüljön, és főzzük körülbelül 30 másodpercig.

Ezután óvatosan keverd bele a csirkealaplevet, amíg jól elkeveredik és simává válik, majd forrald fel a dolgokat erőteljes forralásra. Adjuk vissza a fazékba a csirkét, valamint a kockára vágott paradicsomot, majd csökkentsük a hőfokot, hogy a csirkepaprikás gyengén fortyogjon.

Fedjük le kissé ferdén a fedővel, és főzzük a paprikást körülbelül 30-35 percig, amíg a zöldségek és a csirke megpuhulnak, és az ízek összeérnek.

A csirkepaprikás befejezéséhez távolítsd el a babérleveleket, és óvatosan keverd bele a tejfölt. Hajtogasd bele az apróra vágott petrezselymet, és tálald tetszés szerinti köretként vajas tojásos tésztával, spagettivel, gnocchival vagy burgonyapürével.