, 2021/8/7

Ha a csirke vacsorára a csont nélküli mellhús, akkor ez a 30 perces recept megmutatja, milyen szaftos és finom - és könnyen elkészíthető comb.

könnyen elkészíthető  comb.

Tálalja ezt a kiadós, egy főzéssel elkészíthető vacsorát a hét bármelyik estéjén.

4 adag

Teljes idő: 0 óra 30 perc

Hozzávalók

2 evőkanál olívaolaj, elosztva

8 kis csirkecomb (összesen kb. 2 font)

Kosher só és frissen őrölt fekete bors

6 gerezd fokhagyma, plusz 2 gerezd vékonyan felszeletelve, elosztva

2 ágacskák oregánó, plusz 2 teáskanál apróra vágva, elosztva

2 csík citromhéj, vékonyan felszeletelve, plusz 2 evőkanál citromlé, elosztva

1 evőkanál Dijoni mustár

1 egy kis fej escarole, levágva és darabokra tépve

1 (15 unciás) konzerv kis fehér bab, leöblítve

Útmutató

Melegítsünk fel 1 evőkanál olajat egy 12 hüvelykes öntöttvas serpenyőben közepes lángon. Fűszerezzük a csirkét sóval és borssal. Süssük a bőrével lefelé, amíg a bőr aranybarna és ropogós lesz, 7-8 percig.

Fordítsa a csirkét a bőrös oldalával felfelé. Adja hozzá a bőrös fokhagymát és az oregánóágakat. Főzzük, amíg a fokhagyma aranybarnára sül, és a csirke átfő, 6-8 percig. Tegye át a csirkét, a fokhagymát és az oregánót egy tálra.

Adja a serpenyőbe a felszeletelt fokhagymát, a felszeletelt citromhéjat, az apróra vágott oregánót és a maradék evőkanál olajat. Főzzük kevergetve 1 percig. Adjunk hozzá 1/4 csésze vizet, és főzzük, felkaparva a barna darabokat, 1 percig. Keverjük bele a mustárt.

Adjuk hozzá az escarole-t, szükség esetén 2 részletben. Ízesítsük sóval. Főzzük, időnként megkeverve, amíg az escarole kezd fonnyadni, 2-4 percig. Csökkentsük a hőfokot közepesen alacsonyra. Adjuk hozzá a babot, és főzzük, amíg a csicsóka megpuhul és a bab felmelegszik, 2-3 percig. Keverjük bele a citromlevet. Tálaljuk a csirkével, bőrös oldalával felfelé.