, 2021/8/7
Ha a csirke vacsorára a csont nélküli mellhús, akkor ez a 30 perces recept megmutatja, milyen szaftos és finom - és könnyen elkészíthető comb.
Tálalja ezt a kiadós, egy főzéssel elkészíthető vacsorát a hét bármelyik estéjén.
4 adag
Teljes idő: 0 óra 30 perc
Hozzávalók
2 evőkanál olívaolaj, elosztva
8 kis csirkecomb (összesen kb. 2 font)
Kosher só és frissen őrölt fekete bors
6 gerezd fokhagyma, plusz 2 gerezd vékonyan felszeletelve, elosztva
2 ágacskák oregánó, plusz 2 teáskanál apróra vágva, elosztva
2 csík citromhéj, vékonyan felszeletelve, plusz 2 evőkanál citromlé, elosztva
1 evőkanál Dijoni mustár
1 egy kis fej escarole, levágva és darabokra tépve
1 (15 unciás) konzerv kis fehér bab, leöblítve
Útmutató
Melegítsünk fel 1 evőkanál olajat egy 12 hüvelykes öntöttvas serpenyőben közepes lángon. Fűszerezzük a csirkét sóval és borssal. Süssük a bőrével lefelé, amíg a bőr aranybarna és ropogós lesz, 7-8 percig.
Fordítsa a csirkét a bőrös oldalával felfelé. Adja hozzá a bőrös fokhagymát és az oregánóágakat. Főzzük, amíg a fokhagyma aranybarnára sül, és a csirke átfő, 6-8 percig. Tegye át a csirkét, a fokhagymát és az oregánót egy tálra.
Adja a serpenyőbe a felszeletelt fokhagymát, a felszeletelt citromhéjat, az apróra vágott oregánót és a maradék evőkanál olajat. Főzzük kevergetve 1 percig. Adjunk hozzá 1/4 csésze vizet, és főzzük, felkaparva a barna darabokat, 1 percig. Keverjük bele a mustárt.
Adjuk hozzá az escarole-t, szükség esetén 2 részletben. Ízesítsük sóval. Főzzük, időnként megkeverve, amíg az escarole kezd fonnyadni, 2-4 percig. Csökkentsük a hőfokot közepesen alacsonyra. Adjuk hozzá a babot, és főzzük, amíg a csicsóka megpuhul és a bab felmelegszik, 2-3 percig. Keverjük bele a citromlevet. Tálaljuk a csirkével, bőrös oldalával felfelé.