, 2021/8/9

A vajas salátacsészék az új tortilla - és a fűszeres darált csirke és a lédús mangó az új kedvenc taco tölteléked.

 csirke és mangó

A darált csirke percek alatt elkészül, így egy laktató és pikáns, alacsony szénhidráttartalmú ételt kap.

Tartsa a vacsorát alacsony szénhidráttartalommal, ha fűszerezett darált csirkét és basmati rizst tálal vajsalátás csészékben.

4 adag

Teljes idő: 0 óra 25 perc

Hozzávalók

1 c. basmati rizs

1 c. csirkealaplé

3/4 c. kókusztej

Kosher só és fekete bors

1 lb. darált csirke

1/2 Apróra vágott lilahagyma

1/2 Apróra vágott piros paprika

1 evőkanál repceolaj

1 1/2 evőkanál szójaszósz

2 tk. jerk fűszer

2 apróra vágott fokhagymagerezd

1 tk. üveges friss gyömbér

3/4 c. apróra vágott mangó

1/4 c. apróra vágott friss korianderlevél

vajsalátalevelek, a tálaláshoz

Útmutató

Keverjük össze a basmati rizst, a csirkealaplevet, a kókusztejet és 1/2 teáskanál kóser sót egy közepes méretű serpenyőben; forraljuk fel. Csökkentsük a hőfokot alacsonyra. Fedjük le; főzzük, amíg a folyadék felszívódik, 14-16 percig.

Közben egy nagy serpenyőben, közepes-magas hőfokon, 1 evőkanál repceolajban főzzük a darált csirkét, a lilahagymát és a piros paprikát, amíg a csirke át nem sül, 5-6 percig. Keverje bele a szójaszószt, a jerk fűszert, az apróra vágott fokhagymagerezdeket és a friss gyömbért. Főzzük, amíg illatozni kezd, 1 percig. Forgassuk bele a mangót és a koriandert. Ízesítsük kóser sóval és fekete borssal. Tálalja a rizses-csirkés keveréket vajas salátalevelekben.