, 2021/8/9
A vajas salátacsészék az új tortilla - és a fűszeres darált csirke és a lédús mangó az új kedvenc taco tölteléked.
A darált csirke percek alatt elkészül, így egy laktató és pikáns, alacsony szénhidráttartalmú ételt kap.
Tartsa a vacsorát alacsony szénhidráttartalommal, ha fűszerezett darált csirkét és basmati rizst tálal vajsalátás csészékben.
4 adag
Teljes idő: 0 óra 25 perc
Hozzávalók
1 c. basmati rizs
1 c. csirkealaplé
3/4 c. kókusztej
Kosher só és fekete bors
1 lb. darált csirke
1/2 Apróra vágott lilahagyma
1/2 Apróra vágott piros paprika
1 evőkanál repceolaj
1 1/2 evőkanál szójaszósz
2 tk. jerk fűszer
2 apróra vágott fokhagymagerezd
1 tk. üveges friss gyömbér
3/4 c. apróra vágott mangó
1/4 c. apróra vágott friss korianderlevél
vajsalátalevelek, a tálaláshoz
Útmutató
Keverjük össze a basmati rizst, a csirkealaplevet, a kókusztejet és 1/2 teáskanál kóser sót egy közepes méretű serpenyőben; forraljuk fel. Csökkentsük a hőfokot alacsonyra. Fedjük le; főzzük, amíg a folyadék felszívódik, 14-16 percig.
Közben egy nagy serpenyőben, közepes-magas hőfokon, 1 evőkanál repceolajban főzzük a darált csirkét, a lilahagymát és a piros paprikát, amíg a csirke át nem sül, 5-6 percig. Keverje bele a szójaszószt, a jerk fűszert, az apróra vágott fokhagymagerezdeket és a friss gyömbért. Főzzük, amíg illatozni kezd, 1 percig. Forgassuk bele a mangót és a koriandert. Ízesítsük kóser sóval és fekete borssal. Tálalja a rizses-csirkés keveréket vajas salátalevelekben.