, 2021/8/10

Az édes nyári őszibarack tökéletesen kiegészíti a lédús, sült csirkemellet.

csirke barackkal és gyömbérrel

4 adag

Teljes idő: 0 óra 20 perc

Hozzávalók

1 evőkanál extra szűz olívaolaj

4 (6 uncia) csont nélküli, bőr nélküli csirkemell

kóser só

frissen őrölt fekete bors

12 oz. fagyasztott őszibarack (nem kell felolvasztani)

1 evőkanál csomagolt világos barna cukor

1 teáskanál friss kakukkfűlevél

1 teáskanál frissen reszelt gyömbér

3/4 c. száraz fehérbor

1 c. kuszkusz

Friss apróra vágott bazsalikom vagy petrezselyem, a tálaláshoz

Útmutató

Melegítsük fel az olajat egy nagy serpenyőben közepesen magas hőfokon. Fűszerezzük a csirkét 1⁄2 teáskanál sóval és borssal, és süssük aranybarnára az egyik oldalát 4-6 percig.

Fordítsa meg, süsse 1 percig, majd szórja a barackot, a cukrot, a kakukkfüvet és a gyömbért a csirkére és köré. Adja hozzá a fehérbort, forralja fel, majd csökkentse a hőfokot, és párolja addig, amíg a csirke át nem fő, az őszibarack pedig meleg és a szélein kezd szétesni, 6-7 percig.

Közben főzzük meg a kuszkuszt a csomagolás utasításai szerint. Tálaljuk a csirkét, a barackot és a mártást a kuszkuszra, és ha kívánjuk, szórjuk meg bazsalikommal vagy petrezselyemmel.