, 2021/8/10
Az édes nyári őszibarack tökéletesen kiegészíti a lédús, sült csirkemellet.
4 adag
Teljes idő: 0 óra 20 perc
Hozzávalók
1 evőkanál extra szűz olívaolaj
4 (6 uncia) csont nélküli, bőr nélküli csirkemell
kóser só
frissen őrölt fekete bors
12 oz. fagyasztott őszibarack (nem kell felolvasztani)
1 evőkanál csomagolt világos barna cukor
1 teáskanál friss kakukkfűlevél
1 teáskanál frissen reszelt gyömbér
3/4 c. száraz fehérbor
1 c. kuszkusz
Friss apróra vágott bazsalikom vagy petrezselyem, a tálaláshoz
Útmutató
Melegítsük fel az olajat egy nagy serpenyőben közepesen magas hőfokon. Fűszerezzük a csirkét 1⁄2 teáskanál sóval és borssal, és süssük aranybarnára az egyik oldalát 4-6 percig.
Fordítsa meg, süsse 1 percig, majd szórja a barackot, a cukrot, a kakukkfüvet és a gyömbért a csirkére és köré. Adja hozzá a fehérbort, forralja fel, majd csökkentse a hőfokot, és párolja addig, amíg a csirke át nem fő, az őszibarack pedig meleg és a szélein kezd szétesni, 6-7 percig.
Közben főzzük meg a kuszkuszt a csomagolás utasításai szerint. Tálaljuk a csirkét, a barackot és a mártást a kuszkuszra, és ha kívánjuk, szórjuk meg bazsalikommal vagy petrezselyemmel.