, 2021/8/6
Ez a klasszikus leves tökéletes a hétköznapok elfoglalt vacsoráihoz.Őszintén szólva, ezt a levest napokig tudnánk enni.
4 - 6 adag
Elkészítési idő: 0 óra 15 perc
Főzési idő: 0 óra 30 perc
Teljes idő: 0 óra 45 perc
Hozzávalók
1 evőkanál olívaolaj
1 közepes sárga hagyma, apróra vágva
2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
1 (14 unciás) doboz tűzön pörkölt paradicsompüré
6 c. csirkealaplé
1 (9 uncia) csomag friss sajtos tortellini
1 (5 uncia) csomag friss bébispenót
2 1/2 c. rotisserie csirke, aprítva (kb. 10 uncia)
1/2- 1 teáskanál törött pirospaprika
1 evőkanál friss citromlé
Reszelt parmezán, tépett bazsalikomlevelek és pesto a tálaláshoz.
Útmutató
Melegítsük fel az olajat egy nagy fazékban közepes lángon, adjuk hozzá a hagymát, és főzzük, időnként megkeverve, amíg megpuhul, 5-7 percig. Adjuk hozzá a fokhagymát, és időnként megkeverve főzzük, amíg illatos nem lesz, 1-2 percig. Adjuk hozzá a paradicsomot és a húslevest. Forraljuk fel nagy lángon. Csökkentsük forráspontra, és főzzük 5-6 percig.
Adjuk hozzá a tortellinit, és főzzük 5 percig. Adjuk hozzá a spenótot, és főzzük 4-5 percig, amíg megfonnyad. Csökkentsük a hőfokot alacsonyra, és adjuk hozzá a csirkét, a pirospaprikát és a citromlevet. Főzzük melegen, 1-2 percig. Tálaljuk azonnal parmezánnal, bazsalikommal és egy csepp pestóval díszítve.